12/09/2023. Δελτίο τύπου Ι.Σ. Μαγνησίας | Kαταλληλότητα του νερού στην πόλη του Βόλου
Βόλος, 12/09/2023
Αρ. Πρωτ.: 001142
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο τύπου του ΙΣΜ για την καταλληλότητα του νερού στην πόλη του Βόλου
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, με την οποία είναι εναρμονισμένη και η Ελληνική νομοθεσία, νερό πόσιμο είναι το κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και μη πόσιμο το ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Στον όρο ανθρώπινη χρήση περιλαμβάνεται η πόση, η προσωπική υγιεινή (λουτρό), το μαγείρεμα καθώς και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.
Το " μη κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο μαγειρικών σκευών και προσωπική υγιεινή μόνο μετά από βράσιμο για 3 λεπτά και αφού πρώτα κρυώσει.
Σε καμία περίπτωση για πόση ή μαγείρεμα. Η χλωρίωση του νερού είναι αποτελεσματική στο 95% των μικροβίων και παρασίτων.
Ο ΙΣΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι του νερού του Βόλου πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα να είναι επαναλαμβανόμενοι από πολλά σημεία του δικτύου και ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα του νερού από την ΔΕΥΑΜΒ (όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας)
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
Ο Πρόεδρος |
Ο Γεν. Γραμματέας |
Χρήστος Βενέτης |
Ευάγγελος Βούλγαρης |