Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Καλωσορίσατε στο νέο web site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Προχωράμε μαζί

Ανοίγοντας νέα μονοπάτια, με εργαλεία τεχνολογίας αιχμής.


Ιατρικος Σύλλογος Μαγνησίας

e-Services

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Payments

Ηλεκτρονικές πληρωμές με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, των συνδρομών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

/

Διοικητικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

Πειθαρχικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Εξελεγκτική ΕπιτροπήΔείτε τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής

Εκπρόσωποι Π.Ι.Σ.Δείτε τους εκπροσώπους Π.Ι.Σ.

Βρείτε όλους τους ιατρούς του νομού Μαγνησίας  

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία Απόφαση Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Απόφαση διοικητικού Συμβουλίου 01/08/2015 - Απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Θέμα Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση και να καταγγείλει την ανυπόγραφη επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 23/7/2015 προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Την συγκεκριμένη ανυπόγραφη επιστολή την θεωρούμε απαράδεκτη,
εξοργιστική και προσβλητική προς όλους τους ιατρούς με το πνεύμα και την φρασεολογία που διατυπώθηκε, διότι το πρόβλημα για τους ιατρούς δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την αξιοπρέπειάς τους.
Βασική αρχή των συμβεβλημένων μερών σε μία συμφωνία είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των υποχρεώσεών τους. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περικόπτει τις οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εφευρίσκοντας και  χρησιμοποιώντας διάφορες ευρηματικές  τεχνικές, όπως clow back,rebate, παρακράτηση 10% των οφειλομένων, μη αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και  θέσπιση του οικονομικού πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων εκ των υστέρων, που είναι τουλάχιστον ανήθικο και παραπέμπει σε Σουλτανική Δημοκρατία. Με αυτούς τους τρόπους οι συμβεβλημένοι ιατροί, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι υγείας όπως τους θέλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παραμένουν απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι ότι οδηγούνται σε αφανισμό τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και τα οποία αδυνατούν πλέον με αυτά τα δεδομένα, και με όχι δική τους ευθύνη, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Θα πρέπει επί τέλους η Πολιτεία και  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δημιουργήσουν ένα σοβαρό , ενιαίο και λειτουργικό σύστημα Π.Φ.Υ. και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης, επί τέλους, θα πρέπει να  ευχαριστήσουν τους ιατρούς για την προσφορά τους και για την στήριξή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τους λοιδορούν και να τους απειλούν για μία ακόμη φορά. Τους κανόνες του παιχνιδιού υποχρεούται να τους θέτει η πολιτεία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, να τους τηρεί η ίδια πρωτίστως 
 
και να φροντίζει με αντικειμενικό τρόπο  να τηρούνται και από την πλευρά των ιατρών.
Όσον αφορά το ηθικό θέμα που θέτει η επιστολή με την συμπεριφορά των ιατρών προς τους ασφαλισμένους, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργούν οι κλειστές οι Τράπεζες σε όλους τους πολίτες, να θυμίσουμε ότι αυτό αφορά και στους ιατρούς οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, ιδίως όταν πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν τους πληρώνει. Επίσης, απαντούμε ότι οι ιατροί δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ασθενείς τους (και όχι πελάτες), πράγματι κρίνονται από αυτούς με την ελεύθερη επιλογή που υπάρχει,  και διατηρούν, παρά τις δυσκολίες, την ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς, χωρίς να χρειάζεται να κρίνονται για αυτήν την σχέση από απρόσωπες και άκαμπτες υπηρεσίες. Οι όποιες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς είναι καταδικαστέες και υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να τις αποκαλύψει με στοιχεία και αποδείξεις και να τις κοινοποιήσει  στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε την συλήβδην διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη.
Τέλος, καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
Σε διαφορετική  περίπτωση η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών   θα είναι μονόδρομος και ας αναλάβει την ευθύνη προς τους ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
 
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας    
 
Ευθύμιος Τσάμης                                 Ευάγγελος Μαναβέλας  
 

Δελτία τύπου.

Τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
07/02/2016. Δελτίο τύπου Ι.Σ. Μαγνησίας | Ανακοίνωση για το βιολογικό καθαρισμό Βόλου.

Βόλος, 07/02/2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΒΟΛΟΥ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου 2017 και με παρόντα τα δέκα από τα έντεκα μέλη του, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει την εξής ανακοίνωση:
 
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία τις μετρήσεις που μας γνωστοποιήθηκαν ή έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Βόλου. Με βάση αυτές τις μετρήσεις, που διενήργησε η κατά νόμο αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του Παγασητικού κόλπου από τα λύματα που παράγει ο Βιολογικός Καθαρισμός, ενώ αντίθετα οι ανακοινώσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, χωρίς όμως να δημοσιοποιεί μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, εάν διαθέτει.
 
Ο Ι.Σ.Μ. ως σύμβουλος Υγείας της Πολιτείας και της Κοινωνίας είναι υποχρεωμένος να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο πρόβλημα Υγείας και Περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλείται, στην περίπτωση που δεν λειτουργεί κανονικά ο Βιολογικός Καθαρισμός του Δήμου Βόλου. Πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη για τη διαφύλαξη της υγείας των ανθρώπων και χωρίς να έχουμε καμία κομματική ή άλλου είδους αναφορά, με ανεξάρτητο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, αναδεικνύουμε πάντοτε  με θάρρος και παρρησία προβλήματα δημόσιας Υγείας, όπως  θυμίζουμε ότι πράττουμε με το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, την αναγκαία χλωρίωση  του δικτύου ύδρευσης, τις απόψεις μας υπέρ των εμβολιασμών κ.λπ.
 
Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους για τη λειτουργία και τον έλεγχο του Βιολογικού Καθαρισμού, δηλαδή τον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, να συμφωνήσουν εάν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία αυτής της ευαίσθητης και σημαντικής για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον μονάδας, προκειμένου την λύση να μην την δώσει η Δικαιοσύνη ή τα εποπτεύοντα Υπουργεία για το Περιβάλλον και την Υγεία. Ο Ι.Σ.Μ. θα αναλάβει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες χρειασθεί, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και Συλλόγους, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Κριτήριο όλων μας πρέπει να είναι η προάσπιση της Υγείας των πολιτών καθώς και η προστασία του Περιβάλλοντος.
 
Τέλος θέλουμε με απόλυτο τρόπο να διασαφηνίσουμε ότι ο Ι.Σ.Μ. δεν κάνει πολιτική και δεν «παίζει» με τα θέματα Δημόσιας Υγείας, ενώ συγχρόνως δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον απαξιώνει και να τον υποτιμά, χρησιμοποιώντας πολιτικάντικους τακτικισμούς . Είναι γεγονός ότι οι παρεμβάσεις του Ι.Σ.Μ. γι’ αυτού του είδους τα θέματα μπορεί και πρέπει να παράγουν πολιτικά αποτελέσματα για τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας, που πρέπει να λύνονται όμως αυτά από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την σχετική ευθύνη και αρμοδιότητα. Ο Ι.Σ.Μ. τάσσεται αταλάντευτα υπέρ της Πολιτικής και των πολιτικών προσώπων που επιλύουν τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας του κοινωνικού συνόλου και σταθερά βρίσκεται απέναντι στους πολιτικάντηδες και στους πολιτικαντισμούς, που βλάπτουν σοβαρά τη Δημόσια Υγεία».

 
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης Σάρκος Σάββας
 
          
                                                        
          
                                                   

Ανακοινώσεις.

Τελευταία Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
24/02/2017. ​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Βόλος, 24/02/2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
 • Να αποσταλεί ομαδική εξώδικη δήλωση επιφύλαξης στο ταμείο ΕΦΚΑ, μέσω του Ι.Σ.Μ., στην οποία να δηλώνεται η αντίθεσή στις επιβαλλόμενες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν τα μέλη του Συλλόγου, σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης θα δηλώνεται η πρόθεση για διεκδίκηση των ποσών που θα καταβληθούν σε περίπτωση που θα καταπέσει αυτός ο νόμος μετά την προσφυγή του Π.Ι.Σ. στο Συμβούλιο Επικρατείας. Από την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 θα μπορούν, όσα μέλη του Ι.Σ.Μ. ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το ομαδικό εξώδικο, να υπογράφουν την εξουσιοδότηση που θα τους κοινοποιηθεί και να την καταθέσουν στο γραφείο του Ι.Σ.Μ. μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Την Τρίτη 28/02 θα σας αποσταλεί λεπτομερής ενημέρωση για τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει η κατάθεση των εξουσιοδοτήσεων στον Ι.Σ.Μ.. Σχετικά με την μερική καταβολή των εισφορών στον Ε.Φ.Κ.Α. αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να μην προταθεί στα μέλη του Ι.Σ.Μ. αυτός ο τρόπος πληρωμής, διότι δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη εάν αυτό νομικά έχει εξασφαλισθεί. Αυτό πιθανόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτούς που θα καταβάλουν μερικώς τις εισφορές τους, αφενός στην έκδοση από τον Ε.Φ.Κ.Α. ασφαλιστικής ενημερότητας και επί πλέον μπορεί να υπάρξει επιβάρυνση των ποσών που δεν θα πληρωθούν με επιτόκιο που θα επιβληθεί σε αυτά τα ποσά.
 • Συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με τον Οδοντιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας εκδήλωσης ενημέρωσης των μελών τους την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Park με θέμα τον νέο νόμο για το Ασφαλιστικό και για τα προβλήματα του τέως ταμείου των Υγειονομικών, του Τ.Σ.Α.Υ. Ομιλητές θα είναι οι κοι Κιτσοπανίδης Ιωάννης (Ιατρός) και Σταθόπουλος Βασίλειος (Οδοντίατρος), οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες αυτών των θεμάτων.
 • Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Μ. εντός του Μαρτίου 2017 με σκοπό να αποφασισθούν περαιτέρω δράσεις του Συλλόγου σε σχέση με τον απαράδεκτο και καταστροφικό νέο νόμο για το Ασφαλιστικό.
​​
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
ΕυθύμιοςΤσάμης Σάββας Σάρκος

 

Νέος Χείρων

Τελευταία ανάρτηση στο Νέο Χείρωνα
17/10/2016. ​ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη
Αθήνα 14/10/2016

ΘΕΜΑ:  ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

Μετά     από επικοινωνία μας με τον ΕΟΠΥΥ πληροφορηθήκαμε ότι για τις τρέχουσες οφειλές έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου 2016 και εντός του Οκτωβρίου θα δοθεί οριστικοποίηση Μαΐου και Ιουνίου 2016 με στόχο όπως είχε προαναγγελθεί έως τέλος 2016 να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος με σημαντικές πιθανότητες δε και ο Σεπτέμβριος.

    Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και έχουν ζητηθεί να προσκομίσουν οι Ιατροί δικαιολογητικά και τιμολόγια προκειμένου να πληρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για το ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΑ, ενώ έπεται και το ΤΣΕΥΠ. Ως προς το ΤΑΠΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και θα πρέπει να αναμένουμε την αποστολή ειδοποιήσεων για την προσκόμιση δικαιολογητικών ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης. Για τα υπόλοιπα ταμεία όπως επίσης και για το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής του ΟΠΑΔ αλλά και του ΕΟΠΥΥ αναμένεται η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμιση που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ύψος των εκπτώσεων, που όπως πληροφορούμαστε για τους Ιατρούς για τις προ 2012 οφειλές και για τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υφίσταται, πλην όμως αναμένουμε να δούμε να ψηφίζεται και στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ για το 10% αναμένεται να είναι έως 45% με προσπάθεια αυτό να συνδεθεί με το ύψος του υπολοίπου που οφείλεται.

    Η ΠΟΣΚΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει παρεμβαίνοντας όπου θεσμικά μπορεί.

    Σας κοινοποιούμε παράλληλα Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ που αφορά την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ληξιπρόθεσμα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
 
                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   Φ.Ν ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                       ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Μήνυμα του Προέδρου.

Τελευταίο μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

29/12/2016. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Φ.Υ.)

Την Πέμπτη 22/12/2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα  «Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», στην οποία ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός και ο συνεργάτης του Θάνος Μυλωνέρος.
 
Η πρόσκληση για να παραβρεθούμε έγινε από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Νέστορα Αντωνίου και απευθυνόταν σε Ιατρικούς Συλλόγους, Δήμους και υπευθύνους μονάδων Υγείας της Θεσσαλίας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, μονάδες ΠΕ.ΔΥ.), προκειμένου να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας επί της σχεδιαζόμενης προτάσεως του Υπουργείου Υγείας για την Π.Φ.Υ. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν, διοικητές Νοσοκομείων (η Μαγνησία εκπροσωπήθηκε δια του διοικητού της), δ/ντες Κέντρων Υγείας, ΠΕ.Δ.Υ. (η Μαγνησία εκπροσωπήθηκε δια του διοικητού της), εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας και από Ιατρικούς Συλλόγους, ο αντιπρόεδρος της Λάρισας και ο γράφων από την Μαγνησία. 

Ο ομιλητής στο πρώτο μέρος της ομιλίας του παρέθεσε πλήθος σημαντικών στατιστικών στοιχείων και οικονομικών δεδομένων, τα οποία δεν μας είχαν γνωστοποιηθεί προηγουμένως, προκειμένου να έχουμε ακριβή εικόνα επ’ αυτών, πριν την εκδήλωση. Αυτονόητο είναι ότι ζήτησα να μας δοθούν, έστω και εκ των υστέρων, και υποσχέθηκε να το πράξει σύντομα.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος, όπως μας ανέφερε, είναι ότι η Κυβέρνηση είναι φανατικά υπέρ του Δημοσίου συστήματος Υγείας και πρόκειται να μεροληπτήσει υπέρ αυτού.

Το «νέο» σύστημα Π.Φ.Υ. θα τεθεί σε λειτουργία στην αρχή του καλοκαιριού του 2017 ως πιλοτικό πρόγραμμα στην αρχή και θα έχει ως βάση του τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), όπως τις ονομάζουν που θα συνδέονται και θα αποτελούν δίκτυο των Κέντρων Υγείας Αστικού τύπου, τις σημερινές μονάδες του ΠΕ.Δ.Υ. Σε πρώτη φάση το δίκτυο αυτό θα αφορά 62 περιοχές της χώρας μας, θα δημιουργηθούν 240 ΤΟ.Μ.Υ και θα συμπεριλάβει 2.500.000 ασφαλισμένους. Κάθε μονάδα ΤΟ.Μ.Υ. σε γενικές γραμμές θα έχει στην ευθύνη της 10.000 ασφαλισμένους και θα έχει 4 ιατρούς Παθολόγους ή Γενικής Ιατρικής (1/2.500 κάτοικοι) 1 Παιδίατρο /1.000 παιδιά, 4 Νοσηλευτές, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους. Συνολικά οι ιατροί που θα προσληφθούν, ως ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα είναι 1.380 και το λοιπό προσωπικό θα είναι 3.053. Στην Θεσσαλία θα δημιουργηθούν 21 ΤΟ.Μ.Υ. στα οποία θα προσληφθούν 121 ιατροί και 268 λοιπό προσωπικό και θα αφορά σε 209.243 κατοίκους. Το κόστος λειτουργίας κάθε ΤΟ.Μ.Υ. υπολογίζεται σε 370.668 ευρώ/ έτος και το συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας όλων των ΤΟ.Μ.Υ. θα ανέρχεται σε 82.109.000 ευρώ. Το εγχείρημα αυτό θα χρηματοδοτηθεί μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, διάρκειας 4 ετών και σκοπός της Κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και να καλύψει όλη την χώρα τα επόμενα χρόνια, εάν συμφωνήσουν και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. που προς το παρόν το βλέπουν θετικά, όπως μας ανέφερε ο ομιλητής.

Για τις λοιπές ιατρικές ειδικότητες δεν ανέφερε κάτι το συγκεκριμένο, πλην του ότι θα προβλεφθεί τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου να στελεχωθούν με ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων που εκ περιτροπής θα επισκέπτονται τα ΤΟ.Μ.Υ. και θα εξετάζουν ασθενείς, χωρίς αναφερθεί στον εξοπλισμό που θα χρειάζονται για να εξετάσουν τους ασφαλισμένους.

Στην τοποθέτησή μου που είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων και των Γενικών Συνελεύσεων του Ι.Σ.Μ., κατά πρώτον ανέφερα ότι και ο Ι.Σ.Μ. είναι υπέρ του Δημοσίου συστήματος Π.Φ.Υ.,(έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση),το οποίο μπορεί να στηριχθεί σε δύο πυλώνες σε σχέση με τους ιατρούς που θα το στελεχώσουν. Αφ’ ενός στους ιατρούς δημοσίους υπαλλήλους (ΠΕ.Δ.Υ., Κέντρα Υγείας κ.λ.π.) και αφ’ ετέρου στους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς, τους οποίους έχουμε σε αφθονία και με υψηλό επίπεδο γνώσεων και εξειδίκευσης. Ένα σοβαρό σύστημα Π.Φ.Υ θα πρέπει να είναι ενιαίο ( σε αυτό βοηθάει ότι πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι είναι ενταγμένοι στον προβληματικό και στρεβλό Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), λειτουργικό, σύγχρονο και θα πρέπει να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενή στον ιατρό που επιθυμεί, χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά, ενώ θα πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ασθενή και την αξιοπρέπεια στην ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς. Αναφορικά με την άποψη της Κυβέρνησης περί μεροληψίας υπέρ του «Δημοσίου» συστήματος Π.Φ.Υ., υπενθύμισα σε όλους ότι ακόμη και τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υποστηρίζουν το Δημόσιο σύστημα Υγείας (έστω και αν είναι προβληματικό), όπως το έκαναν και στο παρελθόν με τις συμβάσεις τους με τα παλαιά ασφαλιστικά ταμεία (Ο.ΠΑ.Δ., Ν.Α.Τ. κ.λ.π.). Εξήγησα ότι ή συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών δεν είναι οι ιατροί του Κολωνακίου, αλλά σκληρά εργαζόμενοι ιατροί με ρίσκα και δυσκολίες στην επαγγελματική τους επιβίωση, δεν είναι αποκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών και γι’ αυτό τον λόγο επιθυμούν πραγματικό σύστημα Π.Φ.Υ. με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Δυστυχώς όμως διέκρινα ότι η μεροληψία της Κυβέρνησης δεν είναι υπέρ ενός Δημοσίου Π.Φ.Υ., αλλά υπέρ ενός κρατικίστικου μοντέλου Π.Φ.Υ. που στην φιλοσοφία του μας έρχεται από το παρελθόν με μερικά ρετουσαρίσματα για να φαίνεται πιο σύγχρονο. Ανέφερα ότι η φιλοσοφία της πρότασης αυτής βασίζεται στο gate-keeping , όπως το Αγγλικό σύστημα, που ταλαιπωρεί τους ασθενείς αφάνταστα και δεν λαμβάνει υπόψη του ότι προτεραιότητα στην παροχή Υγείας πρέπει να έχουν οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους και δευτερευόντως οι αριθμοί και τα οικονομικά δεδομένα. Μάλιστα σε παρατήρηση στελέχους της 5ης Υ.ΠΕ., με αφορμή αυτά που ανέφερα, ότι οι ιατροί θέλουν να δημιουργηθεί ένα ιατρικοκεντρικό σύστημα Π.Φ.Υ., παρατήρησα ότι ο Ι.Σ.Μ. θέλει να δημιουργηθεί ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα Π.Φ.Υ., χωρίς αποκλεισμούς από αυτό, ούτε ασθενών, ούτε ιατρών, οι οποίοι εάν αποκλεισθούν και φύγουν στο εξωτερικό στη συνέχεια, λόγω μη υπάρξεως εργασίας, θα ακούμε (όπως ακούμε ήδη)  από τους ιθύνοντες υποκριτικά κλάματα  γιατί χάνουμε τόσο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για το οποίο ξοδεύτηκαν σημαντικά χρηματικά και πολύτιμος χρόνος από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αναφέρθηκα επίσης στην πρόταση του Ι.Σ.Μ. για την σύγχρονη Π.Φ.Υ. που πρόσφατα κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο  και από τους Ιατρικούς Συλλόγους Κρήτης στην σύσκεψη των προέδρων υπό τον Π.Ι.Σ., παρουσία του Υπουργού Υγείας. Τους εξήγησα την δυνατότητα που δίνει η ηλεκτρονική κάρτα Υγείας του κάθε ασφαλισμένου, με την πίστωση συγκεκριμένου ετήσιου ποσού σε αυτήν, να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ενός σύγχρονου και λειτουργικού συστήματος Π.Φ.Υ., μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, με την οποία πρόταση καθίσταται και συνυπεύθυνος για την σωστή χρήση της κάρτας του και ο ίδιος ο ασφαλισμένος.  Τους ενημέρωσα ότι αυτή η πρόταση θα τους γνωστοποιηθεί όταν και εάν προχωρήσουν σε διάλογο με τον ιατρικό κλάδο για το θέμα αυτό και θα είναι η πρώτη φορά που ο ιατρικός κόσμος θα έχει πρόταση και δεν θα σύρεται πίσω από τις προτάσεις του εκάστοτε Υπουργού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αρκεί βέβαια ό Π.Ι.Σ. δια του προέδρου του και της αρμόδιας ομάδας διαλόγου αυτήν την πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. να την υποστηρίξουν, όπως οφείλουν. Σε αυτό το σημείο εισέπραξα και άλλο ειρωνικό σχόλιο από το στέλεχος της 5ης Υ.ΠΕ., ο οποίος θεώρησε ότι αναγκάστηκε ο ιατρικός κόσμος να καταθέσει για πρώτη φορά πρόταση επί της Π.Φ.Υ. μετά την σημαντική πρόταση της νυν Κυβέρνησης. Του εξήγησα ότι υπάρχει και διαφορετική ανάγνωση επί της απόψεως αυτής. Η διαφορετική ανάγνωση είναι να μην είχε πραγματοποιηθεί αυτό τα προηγούμενα χρόνια γιατί απλά η εκάστοτε ηγεσία του ιατρικού κλάδου δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων, ως όφειλε, και τώρα αναγκάζεται να συρθεί από την συλλογική πρόταση που κατατέθηκε από τους Περιφερειακούς Ιατρικούς Συλλόγους.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση αυτή θα έλεγα ότι η εντύπωση που αποκόμισα από την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα, είναι ότι οι απόψεις της Κυβέρνησης για την οργάνωση της Π.Φ.Υ. διέπονται από κρατικίστικες απόψεις και βασίζεται σε παρωχημένα μοντέλα Π.Φ.Υ. Δεν διέκρινα διάθεση πραγματικού διαλόγου με τον ιατρικό κλάδο αλλά και την κοινωνία, αφού στην πρόταση που καταθέτει δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση μας, όπως ανέφερα, αντίθετα διέκρινα ηγεμονικές νοοτροπίες.

Το μεγάλο πρόβλημα της σωστής και σύγχρονης οργάνωσης της Π.Φ.Υ. στην χώρα μας έχει ανάγκη από συνεργασία φορέων  και συγκερασμό απόψεων στην βάση της κοινής λογικής και των σύγχρονων δεδομένων της Ελληνικής πραγματικότητας. Καμία πολιτική αυθεντία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα από μόνη της, χωρίς διάθεση να αφουγκρασθεί τα πραγματικά προβλήματα στην παροχή Υγείας. Δυστυχώς από ότι φαίνεται οδεύουμε σε ακόμη μία απώλεια της ευκαιρίας να δημιουργηθεί σοβαρή Π.Φ.Υ. στην χώρα μας, εκτός εάν αλλάξουν στην πορεία τα δεδομένα και οι απόψεις των αρμοδίων. Εμείς πάντως θα είμαστε παρόντες για να θυμίζουμε ότι η κοινή λογική θα πρέπει να είναι η πυξίδα για την σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.

Εύχομαι σε όλους σας από καρδιάς, χρόνια πολλά, με υγεία, δημιουργικότητα για το νέο έτος και με όσον το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για όλους.

Ευθύμιος Γ.Τσάμης

Πρόεδρος Ι.Σ.Μ.

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στατιστικά στοιχεία. Ο Σύλλογος με μια ματιά.
Εγγεγραμένοι
Άνδρες ιατροί
Γυναίκες ιατροί
Ενεργοί Ιατροί

Σε όλες τις συσκευές

Responcive Design:
Το νέο WEBsite είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Μπορείτε να είστε on line με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας  από οπουδήποτε, μέσω του notebook, του tablet ή του SmartPhone σας.

Όλοι οι Ιατροί της Μαγνησίας

Αναζήτηση με ονοματεπώνυμο και ειδικότητα:
Βρείτε τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις των ιατρείων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα πάνω σε ηλεκτρονικούς χάρτες.

Πληροφόρηση

Όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, έχουν οργανωθεί σε τομείς:
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις του Ι.Σ.ΜΑνακοινώσεις Π.Ι.Σ. και άλλων Συλλόγων, Συνέδρια και ιατρικά γεγονότα και θέσεις εργασίας.

Νέος Χείρων

Η ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου:
Ο Νέος Χείρων είναι ο τόπος που θα συναντώνται τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και όχι μόνο.
Θα φιλοξενεί ιατρικά άρθρα, ανταλλαγές απόψεων και άρθρα μελών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Χρειάζεται  η κινητοποίηση και βοήθεια όλων. Παρακολουθήστε τα νέα, τις δράσεις και τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

e-Πιστοποιητικά

Νέα υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προς τα μέλη ιατρούς. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας και να παραλάβετε τα πιστοποιητικά / έγγραφα που έχετε αιτηθεί.

Start

e-Αιτήσεις

Μπορείτε να αιτηθείτε την ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων / πιστοποιητικών που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Καταχωρήστε την αίτησή σας, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και θα ικανοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Start

e-Πληρωμές

Οι πληρωμές των συνδρομών σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα, μέσω του ασφαλούς server πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.

Start
Twitter Feed

Microposts παγκόσμιων οργανισμών που έχουν επιλεχθεί σαν μέλη της δημόσιας λίστας : is_Magnesia_gr του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Μέλη της λίστας είναι οι παρακάτω οργανισμοί:

 • WFP Media @WFP_Media Stories about hunger, nutrition, and the work of the UN World Food Programme selected by the Communications and Social Media team at WFP.
 • UN Human Rights @UNrightswire Official Twitter account of the United Nations Human Rights office
 • UNICEF @UNICEF 
  promotes the rights and wellbeing of every child in 190 countries and territories, with a special focus on reaching those in greatest need.
 • World Food Programme @WFP
  Fighting hunger worldwide. The United Nations World Food Programme is the world's largest humanitarian agency on the front lines against hunger.
 • Human Rights Watch @hrw
  HRW provides timely information about #humanrights crises in 90+ countries.
 • WHO @WHO
  Official Twitter account of the World Health Organization, the United Nations' health agency
 • UN Refugee Agency @Refugees
  The official account of UNHCR. Follow us as we provide vital aid and protection to the forcibly displaced around the world.
Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς με νέους Twitter λογαριασμούς

Είστε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας;
Επωφεληθείτε από τις νέες υπηρεσίες μας