Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Καλωσορίσατε στο νέο web site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Προχωράμε μαζί

Ανοίγοντας νέα μονοπάτια, με εργαλεία τεχνολογίας αιχμής.


Ιατρικος Σύλλογος Μαγνησίας

e-Services

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Payments

Ηλεκτρονικές πληρωμές με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, των συνδρομών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

/

Διοικητικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

Πειθαρχικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Εξελεγκτική ΕπιτροπήΔείτε τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής

Εκπρόσωποι Π.Ι.Σ.Δείτε τους εκπροσώπους Π.Ι.Σ.

Βρείτε όλους τους ιατρούς του νομού Μαγνησίας  

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία Απόφαση Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Απόφαση διοικητικού Συμβουλίου 01/08/2015 - Απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Θέμα Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση και να καταγγείλει την ανυπόγραφη επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 23/7/2015 προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Την συγκεκριμένη ανυπόγραφη επιστολή την θεωρούμε απαράδεκτη,
εξοργιστική και προσβλητική προς όλους τους ιατρούς με το πνεύμα και την φρασεολογία που διατυπώθηκε, διότι το πρόβλημα για τους ιατρούς δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την αξιοπρέπειάς τους.
Βασική αρχή των συμβεβλημένων μερών σε μία συμφωνία είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των υποχρεώσεών τους. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περικόπτει τις οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εφευρίσκοντας και  χρησιμοποιώντας διάφορες ευρηματικές  τεχνικές, όπως clow back,rebate, παρακράτηση 10% των οφειλομένων, μη αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και  θέσπιση του οικονομικού πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων εκ των υστέρων, που είναι τουλάχιστον ανήθικο και παραπέμπει σε Σουλτανική Δημοκρατία. Με αυτούς τους τρόπους οι συμβεβλημένοι ιατροί, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι υγείας όπως τους θέλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παραμένουν απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι ότι οδηγούνται σε αφανισμό τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και τα οποία αδυνατούν πλέον με αυτά τα δεδομένα, και με όχι δική τους ευθύνη, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Θα πρέπει επί τέλους η Πολιτεία και  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δημιουργήσουν ένα σοβαρό , ενιαίο και λειτουργικό σύστημα Π.Φ.Υ. και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης, επί τέλους, θα πρέπει να  ευχαριστήσουν τους ιατρούς για την προσφορά τους και για την στήριξή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τους λοιδορούν και να τους απειλούν για μία ακόμη φορά. Τους κανόνες του παιχνιδιού υποχρεούται να τους θέτει η πολιτεία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, να τους τηρεί η ίδια πρωτίστως 
 
και να φροντίζει με αντικειμενικό τρόπο  να τηρούνται και από την πλευρά των ιατρών.
Όσον αφορά το ηθικό θέμα που θέτει η επιστολή με την συμπεριφορά των ιατρών προς τους ασφαλισμένους, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργούν οι κλειστές οι Τράπεζες σε όλους τους πολίτες, να θυμίσουμε ότι αυτό αφορά και στους ιατρούς οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, ιδίως όταν πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν τους πληρώνει. Επίσης, απαντούμε ότι οι ιατροί δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ασθενείς τους (και όχι πελάτες), πράγματι κρίνονται από αυτούς με την ελεύθερη επιλογή που υπάρχει,  και διατηρούν, παρά τις δυσκολίες, την ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς, χωρίς να χρειάζεται να κρίνονται για αυτήν την σχέση από απρόσωπες και άκαμπτες υπηρεσίες. Οι όποιες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς είναι καταδικαστέες και υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να τις αποκαλύψει με στοιχεία και αποδείξεις και να τις κοινοποιήσει  στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε την συλήβδην διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη.
Τέλος, καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
Σε διαφορετική  περίπτωση η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών   θα είναι μονόδρομος και ας αναλάβει την ευθύνη προς τους ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
 
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας    
 
Ευθύμιος Τσάμης                                 Ευάγγελος Μαναβέλας  
 

Δελτία τύπου.

Τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
20/03/2017. Δελτίο τύπου Ι.Σ. Μαγνησίας | Ανακοίνωση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Βόλος, 20/03/2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.), μετά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, με αφορμή την προοπτική της καύσης RDF από τοπική βιομηχανική μονάδα, οφείλει να εκφράσει την άποψή του σε σχέση με τα θέματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της στην υγεία των ανθρώπων.
 
Η διεθνής εμπειρία για την καύση αυτών των υλικών στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες εφαρμόζονται απόλυτα οι αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι που προβλέπονται, έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση μεγάλου όγκου σκουπιδιών και την μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την απόθεσή τους στους χώρους ταφής αυτών. Επιπλέον από την καύση αυτών των υλικών παράγεται ενέργεια, που χρησιμοποιείται για θέρμανση και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Από ότι φαίνεται οι επιπτώσεις για το περιβάλλον της καύσης του RDF σε αυτές τις χώρες είναι μικρή, λόγω της τήρησης των αυστηρών όρων που προβλέπονται και του αποτελεσματικού και αυστηρού ελέγχου που υπάρχει και τηρείται απαρέγκλιτα .Από τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν η καύση του υλικού αυτού για παραγωγή ενέργειας χωρίς να εφαρμόζονται οι αυστηροί περιβαλλοντολογικοί  κανόνες που προβλέπονται, έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση στην ατμόσφαιρα ιδιαίτερα τοξικών και καρκινογόνων ουσιών, όπως διοξίνες,  φουράνια, υδράργυρος κ.λπ. Οι τοξικές αυτές ουσίες μολύνουν το περιβάλλον και επιδρούν αθροιστικά με την πάροδο του χρόνου στην υγεία των ανθρώπων, με καταστροφικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό που έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
 
Τα ερωτήματα επομένως που τίθενται είναι αφενός εάν στη χώρα μας και στην περιοχή μας υπάρχουν οι αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί και αφετέρου εάν οι βιομηχανικές μονάδες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το υλικό για παραγωγή ενέργειας διαθέτουν την αναγκαία τεχνολογία γι’ αυτόν τον σκοπό. Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα δεν ικανοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος εκπομπής αυτών των τοξικών ουσιών στο περιβάλλον της περιοχής μας να είναι  αναπόφευκτος.  Ήδη το περιβάλλον της περιοχής μας είναι επιβαρυμένο, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη με ανακοινώσεις μας μέχρι σήμερα, με την αέρια ρύπανση να υπερβαίνει τα προβλεπόμενα όρια πολλές φορές κατά την διάρκεια του έτους. Όλοι επίσης αισθανόμαστε τη μυρωδιά τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που πιθανόν οφείλεται στην καύση καυσόξυλων ή άλλων υλικών που χρησιμοποιούν οι πολίτες για τη θέρμανση του σπιτιού τους, φαινόμενο που εμφανίστηκε και μαστίζει την πόλη μας στα χρόνια της κρίσης. Μήπως αυτή η μυρωδιά  οφείλεται και στην καύση RDF για παραγωγή ενέργειας, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις;  Επίσης είναι καταγεγραμμένο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το γεγονός της απαγόρευσης βόσκησης στην περιοχή του Βελεστίνου, λόγω επιμόλυνσης της εκεί χλωρίδας από διοξίνες, χωρίς ποτέ να μάθουμε ποιος και τι προκάλεσε την περιβαλλοντική αυτή επιβάρυνση. 
 
Με αυτά τα δεδομένα ο Ι.Σ.Μ., προασπίζοντας εκ του θεσμικού του ρόλου τη Δημόσια Υγεία ως κόρην οφθαλμού, αντιτίθεται σφόδρα στην περίπτωση καύσης  RDF ή άλλων παρεμφερών υλικών για παραγωγή ενέργειας από τις τοπικές βιομηχανίες εφόσον δεν εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα των προβλεπόμενων ελεγκτικών μηχανισμών και επίσης δεν εξασφαλίζεται από τις βιομηχανικές μονάδες απόλυτα και διαρκώς η μη έκλυση τοξικών ουσιών στο περιβάλλον. Η καχυποψία της κοινωνίας μας για τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι δικαιολογημένη, διότι , δυστυχώς η χώρα μας απέχει πολλά χιλιόμετρα , κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν φθάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης των σκουπιδιών τους με αποτέλεσμα να έχουν μονάδες παραγωγής ενέργειας από καύση υπολειμμάτων σκουπιδιών ακόμη και μέσα στις πόλεις τους. 
 
Με βάση τα νέα δεδομένα και προκειμένου να διαφυλαχθεί το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών της περιοχής μας, καθίσταται επιτακτικότερη η ανάγκη να αναπτυχθεί ενιαίο δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης, προκειμένου να γνωρίζουμε το επίπεδο της ρύπανσης και την περιοχή από την οποία προέρχεται. Η πρότασή μας αυτή, όπως έχει κατατεθεί και στο παρελθόν, μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου. Οι συνεχείς μετρήσεις που θα γίνονται και θα δημοσιοποιούνται σε πραγματικό χρόνο θα συμβάλουν στη θωράκιση του περιβάλλοντος και στην αποτροπή επιβάρυνσής του, με αποτέλεσμα την προάσπιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας.
 
Τέλος η δημόσια συζήτηση που διαχρονικά και δικαιολογημένα απασχολεί την κοινωνία μας περί δραματικής αύξησης νέων περιπτώσεων καρκίνου στην περιοχή μας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι δεν βασίζεται σε οποιαδήποτε τεκμηριωμένη επιδημιολογική μελέτη. Οι απόψεις που δημοσιοποιούνται βασίζονται σε εκτιμήσεις, υποθέσεις και αυθαίρετη ανάδειξη των όποιων δραματικών περιπτώσεων σε μαζικό φαινόμενο. Δεν αποκλείουμε το ποσοστό εμφάνισης νέων καρκίνων στην περιοχή μας να έχει αυξηθεί. Ο Ι.Σ.Μ. εκ του θεσμικού του ρόλου όμως είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει ότι μόνο με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα κατ’ αρχήν εάν υπάρχει αύξηση εμφάνισης των περιπτώσεων καρκίνου στην περιοχή μας σε σχέση με το παρελθόν και στην συνέχεια εάν αυτή η αύξηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να απαντηθούν αυτά τα σοβαρά ερωτήματα είναι μια καλά σχεδιασμένη και τεκμηριωμένη επιδημιολογική μελέτη. Η μελέτη αυτή θα πρέπει να ανατεθεί σε επιστημονική ομάδα και να χρηματοδοτηθεί από δημόσιο φορέα, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου ή το Υπουργείο Υγείας, ενώ σε αυτήν θα μπορούσαν να συμβάλουν οικονομικά οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, ιδίως οι ρυπογόνες, στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης που έχουν απέναντι στην κοινωνία. Οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση αυτής της επιδημιολογικής μελέτης υπάρχουν, αφού διαθέτουμε πολλούς και άξιους επιστήμονες, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Ιατρική Σχολή. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε όμως ότι για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, η μελέτη αυτή θα απαιτήσει χρόνο, διότι θα πρέπει να ελεγχθούν δεδομένα από το Ληξιαρχείο και από το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς και από άλλες συναφείς δομές και υπηρεσίες της περιοχής μας και άλλων περιοχών.
 
Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καρκίνος έχει πολλαπλές αιτίες, όπως είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα καθώς και η ύπαρξη ογκογονιδίων σε κάποιους συνανθρώπους μας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την άμεση συσχέτιση του κάθε περιστατικού καρκίνου με το αίτιο που τον προκάλεσε. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, ιδίως όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα βλαπτικούς παράγοντες που δηλητηριάζουν τον αναπνεόμενο αέρα, το πόσιμο νερό, την τροφή και το θαλάσσιο περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά δεν επιτρέπεται τρομοκράτηση των πολιτών με ανυπόστατες φήμες  και διαδόσεις.
 
Ο Ι.Σ.Μ. δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να «παίξει» με τα θέματα Δημόσιας Υγείας και δεν θα επιτρέψει επίσης καμία έκπτωση στην προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, που είναι η υγεία του, ενώ θα είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που δεν το σέβονται. Ας γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν μπορούν να θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό του κέρδους και των πολιτικάντικων τακτικών.
 
 
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης Σάββας Σάρκος
 
 
                                                           
                                                  

Ανακοινώσεις.

Τελευταία Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
13/04/2017. ​Ανακοίνωση για την εξέταση υποψήφιων οδηγών
Κατόπιν πληροφοριών που μας γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως, θέλουμε για ακόμη μία φορά να επιστήσουμε την προσοχή στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας σχετικά με τον τρόπο εξέτασης και πιστοποίησης της ικανότητας οδήγησης υποψηφίων οδηγών και ανανέωσης άδειας ικανότητας οδήγησης λόγω ηλικίας ή άλλων κατηγοριών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ανανέωση αδειών οδήγησης ηλικιωμένων και υπερηλίκων σε σχέση με σοβαρά προβλήματα υγείας που πιθανόν να έχουν και να είναι απαγορευτικά για να τους επιτρέπεται η οδήγηση.

Είναι αυτονόητο ότι σε όσους χορηγείται ιατρική βεβαίωση για να λάβουν άδεια οδήγησης πρέπει να προσέρχονται στο ιατρείο του ιατρού και να εξετάζονται λεπτομερώς, όπως προβλέπεται από τον νόμο και από την ιατρική δεοντολογία. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να υπάρχουν εκπτώσεις στον ορθό τρόπο ιατρικής εξέτασης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περιπτώσεις, ιδίως των υπερηλίκων άνω των 80 ετών, που διαγνωσθεί ακαταλληλότητα σε κάποιον να οδηγεί, ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να στείλει στην Δ/νση Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με fax την βεβαίωση ανικανότητας του εξετασθέντος.

Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα ιατρικής εξέτασης οδηγών, διότι ήδη ελέγχονται περιπτώσεις χορήγησης ιατρικής βεβαίωσης οδηγών που για διάφορους λόγους υγείας δεν έπρεπε να τους χορηγηθεί άδεια οδήγησης και πιθανόν να ελεγχθούν, ακόμη και ποινικά, ιατροί που με μη σύννομο τρόπο χορήγησαν αυτές τις ιατρικές βεβαιώσεις.

Είναι απαραίτητο ο ιατρικός κλάδος να διαφυλάξει την αξιοπιστία του και το κοινωνικό σύνολο από οδηγούς που δεν είναι ικανοί να οδηγούν.

 
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης Σάββας Σάρκος

Νέος Χείρων

Τελευταία ανάρτηση στο Νέο Χείρωνα
17/10/2016. ​ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη
Αθήνα 14/10/2016

ΘΕΜΑ:  ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

Μετά     από επικοινωνία μας με τον ΕΟΠΥΥ πληροφορηθήκαμε ότι για τις τρέχουσες οφειλές έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου 2016 και εντός του Οκτωβρίου θα δοθεί οριστικοποίηση Μαΐου και Ιουνίου 2016 με στόχο όπως είχε προαναγγελθεί έως τέλος 2016 να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος με σημαντικές πιθανότητες δε και ο Σεπτέμβριος.

    Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και έχουν ζητηθεί να προσκομίσουν οι Ιατροί δικαιολογητικά και τιμολόγια προκειμένου να πληρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για το ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΑ, ενώ έπεται και το ΤΣΕΥΠ. Ως προς το ΤΑΠΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και θα πρέπει να αναμένουμε την αποστολή ειδοποιήσεων για την προσκόμιση δικαιολογητικών ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης. Για τα υπόλοιπα ταμεία όπως επίσης και για το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής του ΟΠΑΔ αλλά και του ΕΟΠΥΥ αναμένεται η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμιση που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ύψος των εκπτώσεων, που όπως πληροφορούμαστε για τους Ιατρούς για τις προ 2012 οφειλές και για τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υφίσταται, πλην όμως αναμένουμε να δούμε να ψηφίζεται και στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ για το 10% αναμένεται να είναι έως 45% με προσπάθεια αυτό να συνδεθεί με το ύψος του υπολοίπου που οφείλεται.

    Η ΠΟΣΚΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει παρεμβαίνοντας όπου θεσμικά μπορεί.

    Σας κοινοποιούμε παράλληλα Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ που αφορά την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ληξιπρόθεσμα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
 
                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   Φ.Ν ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                       ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Μήνυμα του Προέδρου.

Τελευταίο μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

26/04/2017. Ενημέρωση για τη συνάντηση προέδρων Ιατρικών Συλλόγων με Δ.Σ. Π.Ι.Σ για την Π.Φ.Υ.

Βόλος, 26/04/2017
 
Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η διαμόρφωση της πρότασης του ιατρικού κόσμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.), στο πλαίσιο του διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό, μετά την κατάθεση  στην δημόσια διαβούλευση της σχετικής νομοθετικής πρότασης του Υπουργού Υγείας.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. που πραγματοποιήθηκε την 18η Φεβρουαρίου, υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης για την Π.Φ.Υ., ως επίσημη πρόταση του Π.Ι.Σ. . Την πρόταση αυτή στην συνέχεια θα επεξεργαζόταν το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών (Ι.Ε.Ε.)  του Π.Ι.Σ., που πρόσφατα δημιουργήθηκε, και έχει αρμοδιότητα για αυτού του είδους τα θέματα.  Στην συνάντηση της 22ας Απριλίου μας κατατέθηκε η πρόταση του  Ι.Ε.Ε. την οποία σας κοινοποιήσαμε τις προηγούμενες ημέρες για να ενημερωθείτε. H γενική άποψη που επικράτησε στην σύσκεψη ήταν ότι η πρόταση του Ι.Ε.Ε χαρακτηρίζεται   από θεωρητικές απόψεις, χωρίς τις αναλυτικές προτάσεις που εμπεριέχει η πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης. Στην άποψη αυτή ο εισηγητής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας απάντησε ότι δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να υπάρξει λεπτομερέστερη πρόταση από το Ι.Ε.Ε. !

Στην προαναφερθείσα συνάντηση υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και έλαβαν τον λόγο οι περισσότεροι παριστάμενοι πρόεδροι, εκθέτοντας τις απόψεις τους γι’ αυτό το σοβαρό θέμα που μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η τελική άποψη που επικράτησε είναι ότι θα πρέπει να εμφανισθούμε στον διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχοντας ως πρόταση μας την πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης, που είναι και πρόταση του Π.Ι.Σ. μετά από την Γ.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου 2017,, ασχέτως εάν το Υπουργείο Υγείας δεν την αποδεχθεί και επιμείνει στην δική του πρόταση.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαμε ως Ι.Σ.Μ. εκφράζοντας τις απόψεις μας γι’ αυτό το θέμα, σύμφωνα με τις συζητήσεις και αποφάσεις που έχουμε λάβει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Μ.

Δείτε την πρόταση των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης εδώ (αρχείο μορφής PDF)
Δείτε την πρόταση του Ι.Ε.Ε. εδώ (αρχείο μορφής PDF)

Προς ενημέρωσή σας παραθέτω την εισήγησή μου όπως την παρουσίασα στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στατιστικά στοιχεία. Ο Σύλλογος με μια ματιά.
Εγγεγραμένοι
Άνδρες ιατροί
Γυναίκες ιατροί
Ενεργοί Ιατροί

Σε όλες τις συσκευές

Responcive Design:
Το νέο WEBsite είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Μπορείτε να είστε on line με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας  από οπουδήποτε, μέσω του notebook, του tablet ή του SmartPhone σας.

Όλοι οι Ιατροί της Μαγνησίας

Αναζήτηση με ονοματεπώνυμο και ειδικότητα:
Βρείτε τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις των ιατρείων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα πάνω σε ηλεκτρονικούς χάρτες.

Πληροφόρηση

Όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, έχουν οργανωθεί σε τομείς:
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις του Ι.Σ.ΜΑνακοινώσεις Π.Ι.Σ. και άλλων Συλλόγων, Συνέδρια και ιατρικά γεγονότα και θέσεις εργασίας.

Νέος Χείρων

Η ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου:
Ο Νέος Χείρων είναι ο τόπος που θα συναντώνται τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και όχι μόνο.
Θα φιλοξενεί ιατρικά άρθρα, ανταλλαγές απόψεων και άρθρα μελών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Χρειάζεται  η κινητοποίηση και βοήθεια όλων. Παρακολουθήστε τα νέα, τις δράσεις και τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

e-Πιστοποιητικά

Νέα υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προς τα μέλη ιατρούς. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας και να παραλάβετε τα πιστοποιητικά / έγγραφα που έχετε αιτηθεί.

Start

e-Αιτήσεις

Μπορείτε να αιτηθείτε την ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων / πιστοποιητικών που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Καταχωρήστε την αίτησή σας, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και θα ικανοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Start

e-Πληρωμές

Οι πληρωμές των συνδρομών σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα, μέσω του ασφαλούς server πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.

Start
Twitter Feed

Microposts παγκόσμιων οργανισμών που έχουν επιλεχθεί σαν μέλη της δημόσιας λίστας : is_Magnesia_gr του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Μέλη της λίστας είναι οι παρακάτω οργανισμοί:

 • WFP Media @WFP_Media Stories about hunger, nutrition, and the work of the UN World Food Programme selected by the Communications and Social Media team at WFP.
 • UN Human Rights @UNrightswire Official Twitter account of the United Nations Human Rights office
 • UNICEF @UNICEF 
  promotes the rights and wellbeing of every child in 190 countries and territories, with a special focus on reaching those in greatest need.
 • World Food Programme @WFP
  Fighting hunger worldwide. The United Nations World Food Programme is the world's largest humanitarian agency on the front lines against hunger.
 • Human Rights Watch @hrw
  HRW provides timely information about #humanrights crises in 90+ countries.
 • WHO @WHO
  Official Twitter account of the World Health Organization, the United Nations' health agency
 • UN Refugee Agency @Refugees
  The official account of UNHCR. Follow us as we provide vital aid and protection to the forcibly displaced around the world.
Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς με νέους Twitter λογαριασμούς

Είστε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας;
Επωφεληθείτε από τις νέες υπηρεσίες μας