Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Καλωσορίσατε στο νέο web site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Προχωράμε μαζί

Ανοίγοντας νέα μονοπάτια, με εργαλεία τεχνολογίας αιχμής.


Ιατρικος Σύλλογος Μαγνησίας

e-Services

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Payments

Ηλεκτρονικές πληρωμές με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, των συνδρομών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

/

Διοικητικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

Πειθαρχικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Εξελεγκτική ΕπιτροπήΔείτε τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής

Εκπρόσωποι Π.Ι.Σ.Δείτε τους εκπροσώπους Π.Ι.Σ.

Βρείτε όλους τους ιατρούς του νομού Μαγνησίας  

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία Απόφαση Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Απόφαση διοικητικού Συμβουλίου 01/08/2015 - Απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Θέμα Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση και να καταγγείλει την ανυπόγραφη επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 23/7/2015 προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Την συγκεκριμένη ανυπόγραφη επιστολή την θεωρούμε απαράδεκτη,
εξοργιστική και προσβλητική προς όλους τους ιατρούς με το πνεύμα και την φρασεολογία που διατυπώθηκε, διότι το πρόβλημα για τους ιατρούς δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την αξιοπρέπειάς τους.
Βασική αρχή των συμβεβλημένων μερών σε μία συμφωνία είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των υποχρεώσεών τους. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περικόπτει τις οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εφευρίσκοντας και  χρησιμοποιώντας διάφορες ευρηματικές  τεχνικές, όπως clow back,rebate, παρακράτηση 10% των οφειλομένων, μη αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και  θέσπιση του οικονομικού πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων εκ των υστέρων, που είναι τουλάχιστον ανήθικο και παραπέμπει σε Σουλτανική Δημοκρατία. Με αυτούς τους τρόπους οι συμβεβλημένοι ιατροί, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι υγείας όπως τους θέλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παραμένουν απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι ότι οδηγούνται σε αφανισμό τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και τα οποία αδυνατούν πλέον με αυτά τα δεδομένα, και με όχι δική τους ευθύνη, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Θα πρέπει επί τέλους η Πολιτεία και  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δημιουργήσουν ένα σοβαρό , ενιαίο και λειτουργικό σύστημα Π.Φ.Υ. και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης, επί τέλους, θα πρέπει να  ευχαριστήσουν τους ιατρούς για την προσφορά τους και για την στήριξή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τους λοιδορούν και να τους απειλούν για μία ακόμη φορά. Τους κανόνες του παιχνιδιού υποχρεούται να τους θέτει η πολιτεία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, να τους τηρεί η ίδια πρωτίστως 
 
και να φροντίζει με αντικειμενικό τρόπο  να τηρούνται και από την πλευρά των ιατρών.
Όσον αφορά το ηθικό θέμα που θέτει η επιστολή με την συμπεριφορά των ιατρών προς τους ασφαλισμένους, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργούν οι κλειστές οι Τράπεζες σε όλους τους πολίτες, να θυμίσουμε ότι αυτό αφορά και στους ιατρούς οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, ιδίως όταν πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν τους πληρώνει. Επίσης, απαντούμε ότι οι ιατροί δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ασθενείς τους (και όχι πελάτες), πράγματι κρίνονται από αυτούς με την ελεύθερη επιλογή που υπάρχει,  και διατηρούν, παρά τις δυσκολίες, την ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς, χωρίς να χρειάζεται να κρίνονται για αυτήν την σχέση από απρόσωπες και άκαμπτες υπηρεσίες. Οι όποιες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς είναι καταδικαστέες και υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να τις αποκαλύψει με στοιχεία και αποδείξεις και να τις κοινοποιήσει  στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε την συλήβδην διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη.
Τέλος, καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
Σε διαφορετική  περίπτωση η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών   θα είναι μονόδρομος και ας αναλάβει την ευθύνη προς τους ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
 
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας    
 
Ευθύμιος Τσάμης                                 Ευάγγελος Μαναβέλας  
 

Δελτία τύπου.

Τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
15/05/2017. Δελτίο τύπου Ι.Σ. Μαγνησίας | Απεργιακή Κινητοποίηση της 17/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17/05/2017

Βόλος, 15/05/2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.), ακολουθώντας την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, διαμαρτυρόμενος για τα απαράδεκτα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με του δανειστές.

Καλούμε όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 π.μ., προκειμένου να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή  μας σε όλα τα νέα καταστροφικά μέτρα που αποφασίσθηκαν και ιδιαίτερα  σε αυτά που αφορούν στις επιπλέον αυξημένες και απαράδεκτες ασφαλιστικές εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε.
 
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης Σάββας Σάρκος
  

 

Ανακοινώσεις.

Τελευταία Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
20/09/2017. ​Πώληση Μικροβιολογικού Εργαστηρίου (Κως)
​Πωλείται μικροβιολογικό εργαστήριο ισόγειο 120 τ.μ πλήρως εξοπλισμένο στην περιοχή Κω . Πληροφορίες στο email kosbiodiagnosi@gmail.com τηλ 6979362377.

Νέος Χείρων

Τελευταία ανάρτηση στο Νέο Χείρωνα
17/10/2016. ​ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη
Αθήνα 14/10/2016

ΘΕΜΑ:  ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

Μετά     από επικοινωνία μας με τον ΕΟΠΥΥ πληροφορηθήκαμε ότι για τις τρέχουσες οφειλές έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου 2016 και εντός του Οκτωβρίου θα δοθεί οριστικοποίηση Μαΐου και Ιουνίου 2016 με στόχο όπως είχε προαναγγελθεί έως τέλος 2016 να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος με σημαντικές πιθανότητες δε και ο Σεπτέμβριος.

    Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ από τον Οίκο Ναύτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και έχουν ζητηθεί να προσκομίσουν οι Ιατροί δικαιολογητικά και τιμολόγια προκειμένου να πληρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για το ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΑ, ενώ έπεται και το ΤΣΕΥΠ. Ως προς το ΤΑΠΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και θα πρέπει να αναμένουμε την αποστολή ειδοποιήσεων για την προσκόμιση δικαιολογητικών ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης. Για τα υπόλοιπα ταμεία όπως επίσης και για το 10% του υπολοίπου της προκαταβολής του ΟΠΑΔ αλλά και του ΕΟΠΥΥ αναμένεται η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμιση που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ύψος των εκπτώσεων, που όπως πληροφορούμαστε για τους Ιατρούς για τις προ 2012 οφειλές και για τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υφίσταται, πλην όμως αναμένουμε να δούμε να ψηφίζεται και στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ για το 10% αναμένεται να είναι έως 45% με προσπάθεια αυτό να συνδεθεί με το ύψος του υπολοίπου που οφείλεται.

    Η ΠΟΣΚΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει παρεμβαίνοντας όπου θεσμικά μπορεί.

    Σας κοινοποιούμε παράλληλα Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ που αφορά την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ληξιπρόθεσμα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
 
                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   Φ.Ν ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                       ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Μήνυμα του Προέδρου.

Τελευταίο μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

14/09/2017. ​Εισήγηση Προέδρου στην Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας την 13η Σεπτεμβρίου 2017

Κες και κοι συνάδελφοι.

Η σημερινή εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Ι.Σ.Μ. πραγματοποιείται σε ένα αβέβαιο και ασταθές πολιτικό περιβάλλον, όπως συμβαίνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, και όπως είναι αυτονόητο επηρεάζει και τον ιατρικό κλάδο.  Επί πλέον είναι πρωτοφανές να έχουν δρομολογηθεί οι εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων, όπως προβλέπονται και να μην γνωρίζουμε τελικά εάν θα δοθεί παράταση στην θητεία των Ιατρικών Συλλόγων. Όπως έχετε πληροφορηθεί αυτό συμβαίνει λόγω της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Ιατρικής Νομοθεσίας στην οποία περιλαμβάνεται και η παράταση της θητείας των διοικήσεων των Ιατρικών Συλλόγων κατά 1 έτος από τα 3 έτη στα 4 έτη.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να δρομολογήσουμε τις εκλογικές διαδικασίες με βάση και την ανακοίνωση του Π.Ι.Σ. , εκτός εάν αναβληθούν είτε με την ψήφιση του νομοσχεδίου είτε με τροποποίηση νόμου, όπως φημολογείται.

Ο απολογισμός δράσεων που παραθέτουμε στην Γ.Σ. συσχετίζεται με τους άξονες που καταθέσαμε ως παράταξη «Ιατροί Μαγνησίας» προς το εκλογικό σώμα, πριν τις δραματικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2014 με βάση τις οποίες μας δόθηκε η εντολή από το εκλογικό σώμα να αναλάβουμε την διοίκηση του Ι.Σ.Μ. Επί αυτών των προτάσεων πρέπει να κριθούμε από τα μέλη του Συλλόγου σε σχέση με τις τότε εξαγγελίες μας. Οι άξονες αυτοί ήταν 5 και όπως αναγράφονταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν οι εξής:
 
 1. «Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και του κύρους του Ι.Σ.Μ. προς τα μέλη του και προς την κοινωνία. Σκοπός μας είναι να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε θεμιτό τρόπο. Συγχρόνως όμως ο Ι.Σ.Μ., εκτός από συνδικαλιστικό όργανο, είναι και σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας σε θέματα υγείας. Αυτόν τον ρόλο θα τον υποστηρίξουμε με σθένος αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση».
 
Με αυτήν την δέσμευση αναδείξαμε στο έπακρο με ανακοινώσεις μας, προβλήματα που αφορούσαν στο περιβάλλον (αέρια ρύπανση, προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, εμβολιασμοί ,καύση RDF από βιομηχανίες κ.λ.π.), ενώ δημιουργήσαμε συνεργασίες και συνέργειες και με άλλους φορείς για τα καυτά θέματα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, χωρίς να υπολογίσουμε δυσαρέσκειες και αντιδράσεις από αυτούς που θίγονταν από τον επιστημονικά ορθό λόγο που αρθρώναμε.

Είναι πολύ ικανοποιητικό για όλους μας να αναγνωρίζεται για αυτά τα θέματα το κύρος και η αξιοπιστία του Ι.Σ.Μ. από την κοινωνία και τους φορείς της και να αισθανόμαστε ότι προσβλέπουν και ακούν με ενδιαφέρον την άποψη του Συλλόγου μας.
 
 1. «Η αποφασιστική, δυναμική, τεκμηριωμένη και ανεξάρτητη από δεσμεύσεις παρουσία του Ι.Σ.Μ. στον Π.Ι.Σ. όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που καθορίζουν την επαγγελματική και επιστημονική μας υπόσταση».
Με την παρουσία μας στον Π.Ι.Σ. καταφέραμε να είναι σεβαστή η άποψη του Ι.Σ.Μ. για τα καυτά θέματα που αφορούν στον κλάδο μας, παρόλο που οι τελικές αποφάσεις και οι πρακτικές του κεντρικού συνδικαλιστικού οργάνου μας, μας απογοήτευσαν και πολλές φορές αποδείχθηκαν  κατώτερες των περιστάσεων, αφού χάσαμε όλες τις μάχες, ως κλάδος, όπως ανέφερα στην τελευταία σύσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που συγκάλεσε ο Π.Ι.Σ. Φαίνεται όμως ότι οι απόψεις και οι συσχετισμοί στον Π.Ι.Σ. αλλάζουν, έστω και με αργούς ρυθμούς, και είμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλαμε και εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
 1. «Η ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του Ι.Σ.Μ. από το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του για τις εξελίξεις στον χώρο μας που είναι ραγδαίες, αιφνιδιαστικές και βλαπτικές πολλές φορές για τα δικαιώματά μας. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συντονισμένη ενημέρωση για τους νόμους και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από του Υπουργείο Υγείας και αυτό τον ρόλο πρέπει και μπορεί να τον υπηρετήσει ο Ι.Σ.Μ. με σύγχρονους τρόπους ενημέρωσης».
Σε αυτό το θέμα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , διότι με την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού προγράμματος του Συλλόγου μας δημιουργήσαμε την δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης των μελών μας με την αποστολή e-mail, sms και την δημιουργία twiter και face book, έτσι ώστε να διαχέεται σε όλους η πληροφόρηση για τα θέματα που μας απασχολούν. Συγχρόνως δίνεται η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την άποψή τους, παρόλο που η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου σε αυτό το θέμα δεν είναι ικανοποιητική. 
 
 1. «Σωστή και συχνή λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας (παρόλο που είναι αναχρονιστικοί) με αποφάσεις αντικειμενικές και δίκαιες για τις περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς μελών του Ι.Σ.Μ».
Είμαστε ικανοποιημένοι που το Π.Σ. δεν χρειάστηκε να συνεδριάσει για θέματα πειθαρχικών παραβάσεων των μελών μας. Αυτό επιτεύχθηκε και λόγω των παρεμβάσεών μας προς μέλη μας που διέπρατταν πειθαρχικά αδικήματα και πείσθηκαν να μην τα συνεχίσουν, αισθανόμενοι ότι δεν έχουν περιθώρια να συνεχίσουν τέτοιου είδους πρακτικές.
 
 1. «Ενεργός και δυναμική στήριξη και βοήθεια των πασχόντων  συνανθρώπων μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα υγείας και επίλυση αυτών των προβλημάτων με παρεμβάσεις που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε προς οποιονδήποτε αρμόδιο. Συγχρόνως η ιατρική βοήθειά μας και η παρουσία μας όπου χρειαστεί θα πρέπει να είναι εμφανής για να αισθάνεται η κοινωνία ότι ο Ι.Σ.Μ. είναι ο φυσικός της σύμμαχος. Το Ιατρείο Αλληλεγγύης είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της προσφοράς μας  και πρέπει να συνεχισθεί και να ενδυναμωθεί».
Συνεχίσαμε την λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης μέχρι που ψηφίσθηκε ο νόμος για την δυνατότητα πρόσβασης των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας στο σύστημα Υγείας και μειώθηκε η προσέλευση σε αυτό. Η απόφαση μας να διακόψουμε την λειτουργία του ήταν συλλογική, αφού συνυπολογίσαμε τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, ενώ συγχρόνως πιεστήκαμε από την νυν Δημοτική αρχή να παραδώσουμε τον χώρο στον οποίο φιλοξενούμασταν, όπως σας έχουμε ενημερώσει. Συγχρόνως είχαμε ενεργό παρουσία σε ιδρύματα και στο πρόβλημα που προέκυψε με τους πρόσφυγές, ενώ συλλέξαμε είδη ανάγκης για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
 
 1. «Τέλος είναι αυτονόητο ότι ο Ι.Σ.Μ. θα προασπίσει με σθένος τα δίκαια επαγγελματικά, επιστημονικά και οικονομικά δικαιώματα όλων των μελών του σε οποιονδήποτε χώρο και αν δραστηριοποιούνται, συγκρουόμενος με αποφασιστικότητα με όποιον τα βλάπτει».
Κατά την διάρκεια της θητείας μας αναδείξαμε προς όλους αλλά και συγκρουσθήκαμε για τα προβλήματα που θίγουν τα καλώς εννοούμενα συντεχνιακά μας δικαιώματα και την επίδραση που έχουν αυτά στην επαγγελματική και επιστημονική ύπαρξή μας. Οι συλλογικές μας αποφάσεις γνωστοποιήθηκαν με μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και δελτίων τύπου προς τον τύπο, στις αρμόδιες αρχές (υπουργείο υγείας,Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 5Η Υ.ΠΕ., διοίκηση Νοσοκομείου κ.λ.π.), στα κόμματα και σε φορείς. Η παρουσία μας ήταν δυναμική σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για θέματα που μας αφορούν, όπως η σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού μας στο γραφείο του Συλλόγου μας τον Ιούνιο του 2015 και η δυναμική συμμετοχή μας στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον Φεβρουάριο του 2016 για τον ασφαλιστικό νόμο σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς συλλόγους της Μαγνησίας.
 
Κατά την διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε συνεργασίες με φορείς και συλλόγους θεωρώντας ότι οι ισότιμες συνεργασίες είναι επωφελείς και αποτελεσματικές για όλους μας.
 
Προσπαθήσαμε να συσφίξουμε τις σχέσεις των μελών του Συλλόγου μας, συνδιοργανώνοντας με επιτυχία με τον Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο εκδηλώσεις κοπής πίτας το 2015 και το 2016. Σε αυτό το θέμα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να επιτύχουμε στενότερες σχέσεις των μελών μας. Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις για τα μέλη μας και το κοινό για θέματα Υγείας με μία πρώτη εκδήλωση με θέματα ιστορία της Ιατρικής, που δεν είχε επιτυχία.
 
Η απόφασή μας για διοργάνωση συνεδρίου με θέματα ιατρικής δεοντολογίας, βιοηθικής και ιστορίας της Ιατρικής,  δεν προχώρησε λόγω αρνητικών συγκυριών και παραμένει ως αίτημα για την πραγματοποίησή της.
 
Συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Γ.Α.Κ Μαγνησίας και αφού καταγράψαμε, τακτοποιήσαμε το μεγάλο αρχείο που διαθέτουμε με σκοπό να αναδειχθεί η σημαντική ιστορία του Συλλόγου μας που ιδρύθηκε το 1925 και των σημαντικών ιατρών που διετέλεσαν μέλη του.
 
Αναδείξαμε το θέμα της διενέργειας επιδημιολογικής μελέτης για τα νοσήματα της περιοχής, ιδίως αυτά του καρκίνου, αντιδρώντας σε ανυπόστατες φήμες και συνομοσιολογικές θεωρίες. Για τον σκοπό αυτό συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Νοσοκομείο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δρομολογήθηκε η επιδημιολογική μελέτη νοσημάτων της περιοχής μας, που είναι μία πρωτοπόρα πρωτοβουλία σε πανελλήνιο επίπεδο. Σκοπός μας είναι με επιστημονικά δεδομένα να γνωρίσουν όλοι για τα νοσήματα της περιοχής μας, ιδίως αυτά του καρκίνου, προκειμένου να μην διαδίδονται ανυπόστατες φήμες και να γνωρίσουμε ακριβώς τα προβλήματα για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.
  
Αποτιμώντας την θητεία μας ως Δ.Σ. δηλώνουμε ότι βασίσθηκε στην ανεξαρτησία της από κόμματα, συντεχνίες, συμφέροντα οικονομικά ή άλλα και πορεύθηκε με γνώμονα την ουσιαστική υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και των δίκαιων συντεχνιακών συμφερόντων μας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και υπερασπιζόμαστε ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, διότι έχουμε πλέον απτές αποδείξεις ότι η παρουσία του με αυτόν τον τρόπο χαίρει σεβασμού και εκτιμήσεως από φίλους και μη, ενώ έχει αναβαθμισθεί ο θεσμικός ρόλος που καλείται να επιτελέσει σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε δηλώσει απερίφραστα και στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ι.Σ.Α. ότι είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της Ιατρικής Νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη  και της ηγεσίας του Π.Ι.Σ.
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι. Σε αυτούς τους δίσεκτους καιρούς που όλοι μας βιώνουμε με μεγάλη πιθανότητα να χειροτερεύσει η κατάσταση, η σοβαρή και αποφασιστική παρουσία του συλλογικού μας οργάνου που είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, είναι μονόδρομος για την καλύτερη προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας και των δικαιωμάτων μας. Ο αναχωρητισμός, ο αρνητισμός και η δυσπιστία σε συλλογικές διαδικασίες καθώς και η ιδιώτευση αποτελούν την χειρότερη λύση για όλους μας.

Η πρόκληση για όλους μας για τα επόμενα χρόνια είναι ο Ι.Σ.Μ. να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αξιοπιστία, να γνωρισθούν καλύτερα τα μέλη του Συλλόγου μας μεταξύ τους και να συσφίξουν τις σχέσεις τους περισσότερο, με δράσεις που θα προάγουν την συλλογικότητα που έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτά τα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια που όλους μας επηρεάζουν.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, προτείνεται οι εκλογές του Συλλόγου μας να πραγματοποιηθούν την  Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, μεταθέτοντας κατά μία εβδομάδα την διεξαγωγή τους, προκειμένου οι εκλογικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτές τις  εκλογές , ενδυναμώνοντας με την παρουσία σας, το κύρος και την δύναμη που πρέπει να έχει ο Ι.Σ.Μ., όπως αρμόζει σε έναν από τους μεγάλους και ιστορικούς Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην διοίκηση του Ι.Σ.Μ. ως παράταξη με την επωνυμία «Ιατροί Μαγνησίας» και μετά από πολύ συζήτηση και σκέψη, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που διαμορφώνονται, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις επικείμενες εκλογές, διεκδικώντας εκ νέου την υποστήριξή σας, προκειμένου να συμβάλουμε στην παγίωση και βελτίωση των θετικών δεδομένων που καταφέραμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια για τον Σύλλογό μας.

Ευθύμιος Γ. Τσάμης
Πρόεδρος Ι.Σ.Μ. 

Έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας, Εγγραφές - Διαγραφές Μελών 2015, 2016, 2017 (αρχείο μορφής PDF)
Στατιστικά συνεδριάσεων Ι.Σ.Μ. 2015, 2016, 2017 (αρχείο μορφής PDF)

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στατιστικά στοιχεία. Ο Σύλλογος με μια ματιά.
Εγγεγραμένοι
Άνδρες ιατροί
Γυναίκες ιατροί
Ενεργοί Ιατροί

Σε όλες τις συσκευές

Responcive Design:
Το νέο WEBsite είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Μπορείτε να είστε on line με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας  από οπουδήποτε, μέσω του notebook, του tablet ή του SmartPhone σας.

Όλοι οι Ιατροί της Μαγνησίας

Αναζήτηση με ονοματεπώνυμο και ειδικότητα:
Βρείτε τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις των ιατρείων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα πάνω σε ηλεκτρονικούς χάρτες.

Πληροφόρηση

Όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, έχουν οργανωθεί σε τομείς:
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις του Ι.Σ.ΜΑνακοινώσεις Π.Ι.Σ. και άλλων Συλλόγων, Συνέδρια και ιατρικά γεγονότα και θέσεις εργασίας.

Νέος Χείρων

Η ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου:
Ο Νέος Χείρων είναι ο τόπος που θα συναντώνται τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και όχι μόνο.
Θα φιλοξενεί ιατρικά άρθρα, ανταλλαγές απόψεων και άρθρα μελών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Χρειάζεται  η κινητοποίηση και βοήθεια όλων. Παρακολουθήστε τα νέα, τις δράσεις και τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

e-Πιστοποιητικά

Νέα υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προς τα μέλη ιατρούς. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας και να παραλάβετε τα πιστοποιητικά / έγγραφα που έχετε αιτηθεί.

Start

e-Αιτήσεις

Μπορείτε να αιτηθείτε την ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων / πιστοποιητικών που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Καταχωρήστε την αίτησή σας, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και θα ικανοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Start

e-Πληρωμές

Οι πληρωμές των συνδρομών σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα, μέσω του ασφαλούς server πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.

Start
Twitter Feed

Microposts παγκόσμιων οργανισμών που έχουν επιλεχθεί σαν μέλη της δημόσιας λίστας : is_Magnesia_gr του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Μέλη της λίστας είναι οι παρακάτω οργανισμοί:

 • WFP Media @WFP_Media Stories about hunger, nutrition, and the work of the UN World Food Programme selected by the Communications and Social Media team at WFP.
 • UN Human Rights @UNrightswire Official Twitter account of the United Nations Human Rights office
 • UNICEF @UNICEF 
  promotes the rights and wellbeing of every child in 190 countries and territories, with a special focus on reaching those in greatest need.
 • World Food Programme @WFP
  Fighting hunger worldwide. The United Nations World Food Programme is the world's largest humanitarian agency on the front lines against hunger.
 • Human Rights Watch @hrw
  HRW provides timely information about #humanrights crises in 90+ countries.
 • WHO @WHO
  Official Twitter account of the World Health Organization, the United Nations' health agency
 • UN Refugee Agency @Refugees
  The official account of UNHCR. Follow us as we provide vital aid and protection to the forcibly displaced around the world.
Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς με νέους Twitter λογαριασμούς

Είστε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας;
Επωφεληθείτε από τις νέες υπηρεσίες μας