Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Καλωσορίσατε στο νέο web site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Services

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Payments

Ηλεκτρονικές πληρωμές με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, των συνδρομών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

/
Mελέτη καταγραφής της νοσηρότητας και θνησιμότητας από νεοπλάσματα και άλλες αιτίες στην περιοχή του νομού Μαγνησίας

Η συγκεκριμένη μελέτη που αφορά στην καταγραφή της νοσηρότητας και θνησιμότητας από νεοπλάσματα και άλλες αιτίες στην περιοχή του νομού Μαγνησίας, εντάσσεται στην γενικότερη αναδρομική και περιγραφική μελέτη για την Θεσσαλία που πραγματοποίησε η έδρα Στατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή της έδρας κο Χατζηχριστοδούλου Χρήστο και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική μελέτη της θνησιμότητας & νοσηρότητας από νεοπλάσματα στο Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε την μελέτη. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική μελέτη της θνησιμότητας & νοσηρότητας από άλλες νόσους (πλην νεοπλασμάτων) στο Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε την μελέτη. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά συμπεράσματα επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στον Ν. Μαγνησίας
Διαβάστε τα βασικά συμπεράσματα. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα


Ημερίδα παρουσίασης & συζήτησης των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στο Νομό Μαγνησίας

6 Φεβρουαρίου 2019 - 18:00 Παραλιακό Συγκρότημα, κτίριο Δελμούζου, Αμφιθέατρο Κορδάτος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στο Νομό Μαγνησίας. Η Ημερίδα αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών της Μαγνησίας για την επιδημιολογία και πρόληψη των πιο σημαντικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2019 στο Βόλο (Αμφιθέατρο «Κορδάτος», Κτιριακό συγκρότημα Παπαστράτου) και ώρα 6:00-9:00 μμ.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

Οι επιπτώσεις στην Υγεία από την καύση απορριμμάτων και των παραγώγων τους (RDF και SRF) για παραγωγή ενέργειας

Από την Επιτροπή του Ι.Σ.Μ. διερεύνησης και καταγραφής επιδημιολογικών μελετών που αφορούν την καύση απορριμμάτων ή παραγώγων τους

Το πόνημα αυτό και οι προτάσεις μας ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουν στην ενημέρωση της κοινωνίας και δημιουργικά στον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται στην περιοχή μας - και όχι μόνο - με αφορμή την καύση απορριμμάτων και παραγώγων τους από την τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής μας (ΑΓΕΤ-LAFARGE). Αναφέρεται επίσης και στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση που πρέπει να εφαρμόσουμε ως χώρα, η οποία δυστυχώς υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό από τις ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται δραματικά το περιβάλλον.

Δείτε την μελέτη

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στη περιοχή του Βόλου.

Από την Πολυτεχνική Σχολή και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο με δώδεκα (12) σταθμούς μέτρησης PM2.5 στην πόλη του Βόλου.
Επισήμως, το δίκτυο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε απευθείας σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα της πόλης του Βόλου.

Δείτε τις μετρήσεις για το τελευταίο 24ωρο

Διοικητικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

Πειθαρχικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Εξελεγκτική ΕπιτροπήΔείτε τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής

Εκπρόσωποι Π.Ι.Σ.Δείτε τους εκπροσώπους Π.Ι.Σ.

Βρείτε όλους τους ιατρούς του νομού Μαγνησίας  

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία Απόφαση Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Απόφαση διοικητικού Συμβουλίου 01/08/2015 - Απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Θέμα Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση και να καταγγείλει την ανυπόγραφη επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 23/7/2015 προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Την συγκεκριμένη ανυπόγραφη επιστολή την θεωρούμε απαράδεκτη,
εξοργιστική και προσβλητική προς όλους τους ιατρούς με το πνεύμα και την φρασεολογία που διατυπώθηκε, διότι το πρόβλημα για τους ιατρούς δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την αξιοπρέπειάς τους.
Βασική αρχή των συμβεβλημένων μερών σε μία συμφωνία είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των υποχρεώσεών τους. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περικόπτει τις οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εφευρίσκοντας και  χρησιμοποιώντας διάφορες ευρηματικές  τεχνικές, όπως clow back,rebate, παρακράτηση 10% των οφειλομένων, μη αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και  θέσπιση του οικονομικού πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων εκ των υστέρων, που είναι τουλάχιστον ανήθικο και παραπέμπει σε Σουλτανική Δημοκρατία. Με αυτούς τους τρόπους οι συμβεβλημένοι ιατροί, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι υγείας όπως τους θέλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παραμένουν απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι ότι οδηγούνται σε αφανισμό τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και τα οποία αδυνατούν πλέον με αυτά τα δεδομένα, και με όχι δική τους ευθύνη, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Θα πρέπει επί τέλους η Πολιτεία και  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δημιουργήσουν ένα σοβαρό , ενιαίο και λειτουργικό σύστημα Π.Φ.Υ. και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης, επί τέλους, θα πρέπει να  ευχαριστήσουν τους ιατρούς για την προσφορά τους και για την στήριξή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τους λοιδορούν και να τους απειλούν για μία ακόμη φορά. Τους κανόνες του παιχνιδιού υποχρεούται να τους θέτει η πολιτεία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, να τους τηρεί η ίδια πρωτίστως 
 
και να φροντίζει με αντικειμενικό τρόπο  να τηρούνται και από την πλευρά των ιατρών.
Όσον αφορά το ηθικό θέμα που θέτει η επιστολή με την συμπεριφορά των ιατρών προς τους ασφαλισμένους, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργούν οι κλειστές οι Τράπεζες σε όλους τους πολίτες, να θυμίσουμε ότι αυτό αφορά και στους ιατρούς οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, ιδίως όταν πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν τους πληρώνει. Επίσης, απαντούμε ότι οι ιατροί δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ασθενείς τους (και όχι πελάτες), πράγματι κρίνονται από αυτούς με την ελεύθερη επιλογή που υπάρχει,  και διατηρούν, παρά τις δυσκολίες, την ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς, χωρίς να χρειάζεται να κρίνονται για αυτήν την σχέση από απρόσωπες και άκαμπτες υπηρεσίες. Οι όποιες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς είναι καταδικαστέες και υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να τις αποκαλύψει με στοιχεία και αποδείξεις και να τις κοινοποιήσει  στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε την συλήβδην διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη.
Τέλος, καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
Σε διαφορετική  περίπτωση η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών   θα είναι μονόδρομος και ας αναλάβει την ευθύνη προς τους ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
 
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας    
 
Ευθύμιος Τσάμης                                 Ευάγγελος Μαναβέλας  
 

Δελτία τύπου.

Τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
15/10/2020. Δελτίο Τύπου Ι.Σ Μαγνησίας | ​Νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Βόλος, 15/10/2020
Αρ. Πρωτ.: 001434
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανακοινώνει ότι μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα κου Θεόφιλου Σάλτη από την θέση του, για προσωπικούς λόγους, το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου 2020, ψήφισε ομόφωνα επί των παρόντων δέκα μελών από το ενδεκαμελές συμβούλιο και εξέλεξε ως νέο Γενικό Γραμματέα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, το μέλος του Δ.Σ. κο Αντώνιο Καρζή.
 
Κατόπιν τούτου η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι η εξής:
 
Πρόεδρος: Ευθύμιος Τσάμης
Αντιπρόεδρος: Αγγελική Γιοβάννη-Μπέη
Γενικός Γραμματέας: Αντώνιος Καρζής
Ταμίας: Δημήτριος Πάτσιος
 
Μέλη
 • Χαράλαμπος Μάνδρος
 • Κωνσταντίνος Ντέρτσας
 • Πρόδρομος Χριστοφορίδης
 • Νικόλαος Σερβετάς του Βασιλείου
 • Θεόφιλος Σάλτης
 • Δημήτριος Λύτρας
 • Ηλίας Μακρής
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός  Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης  Αντώνιος Καρζής

 
         
 
                                                      
                                                                   

Ανακοινώσεις.

Τελευταία Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
23/09/2022. Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας» Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας» (αρχείο μορφής PDF)

Νέος Χείρων

Τελευταία ανάρτηση στο Νέο Χείρωνα
13/05/2022. ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΝ ΤΗΣ 11.5.2022
Κατά τήν Γενικήν Συνέλευσιν τοῦ Ἰατρικοῦ Συλλόγου Μαγνησίας τῆς 11.5.2022, ὁμάς συναδέλφων ἔφερε πρός ψήφισιν πρότασιν περί ἅρσεως τῆς ἀναστολῆς ἐκ τῶν καθηκόντων τῶν μή ἐμβολισθέντων ἰατρῶν. Προηγήθη δήλωσις αὐτῶν ὅτι δέν ἀντιτίθενται εἰς τόν ἐμβολιασμόν, ὅτι ἀναγνωρίζουν τήν ἀξίαν καί τήν ἀσφάλειαν τῶν ἐμβολίων κατά τοῦ κορονοϊοῦ, διατηροῦν ὅμως ἐπιφυλάξεις ὡς πρός τήν ἀποτελεσματικότητά των καί ἀντιτιθέμενοι εἰς τόν τρόπον ἐπιβολῆς τῆς ὑποχρεώσεως πρός ἐμβολιασμόν, ἀπεφάσισαν νά μή ἐμβολιασθοῦν ἀσκοῦντες τό δικαίωμα τῆς τοιαύτης ἐπιλογῆς των. Τελικῶς ἡ πρότασις δέν ἐπεκράτησεν, ἡ στάσις ὅμως αὐτῶν ἐγείρει πολλά θέματα ἐπί τῶν ὁποίων ἐπιθυμῶ νά παραθέσω ὁλίγας σκέψεις.

Κατά κοινήν ἀποδοχήν:

1. Βάσει τοῦ Κώδικος Ἰατρικῆς Δεοντολογίας, ὁ ἰατρός τυγχάνει ὑψηλῆς κοινωνικῆς ἐκτιμήσεως. Ἐξ αὐτῆς ἀπορρέουν τά καθήκοντα καί αἱ ὑποχρεώσεις αὐτοῦ ἔναντι τοῦ κοινωνικοῦ συνόλου, παραλλήλως ὅμως στερεῖται ὡρισμένων δικαιωμάτων του, ὅπως τῆς διαφημήσεως.

2. Ἡ ἐνσκύψασα πανδημία, χαρακτηρισθεῖσα ὡς παγκόσμιος πόλεμος κατά τοῦ ἰοῦ, ἔφερε πρωτοφανεῖς καταστάσεις, πρός ἐπιβεβαίωσιν τοῦ ῥηθέντος ὑπό τοῦ Ἡρακλείτου ὅτι πατήρ πάντων πόλεμος. Ὅπως διδάσκει ἡ Βιολογία, ἅπαντα τά ἔμβια ὄντα, ἐν ὄψει τοῦ κινδύνου, ἔχουν μόνον δύο τρόπους ἀμύνης, τήν μάχην ἤ τήν φυγήν. Πρός ἐπίτευξιν τούτων καί πρός ἐπιβίωσιν τῶν ἀτόμων καί κατ’ ἐπέκτασιν τοῦ κοινωνικοῦ συνόλου, λαμβάνονται τά κατάλληλα μέτρα εἴτε αὐτοβούλως, (κατά προτίμησιν), εἴτε δι’ ἐπιβολῆς, (κατ’ ἀνάγκην).

3. Ἡ Βουλή διά τῆς παραγράφου 2 τοῦ ἄρθρου 206 τοῦ Νόμου 4820/2021 ἐπέβαλεν «δι’ ἐπιτακτικούς λόγους προστασίας τῆς δημοσίας ὑγείας» τήν ὑποχρέωσιν ἐμβολιασμοῦ εἰς τό προσωπικόν τῶν κρατικῶν νοσοκομείων καί τῶν ἰδιωτικῶν ὑγιειονομικῶν δομῶν. Διά τῆς παραγράφου 6 τοῦ αὐτοῦ ἄρθρου ὁρίζεται ὅτι εἰς περίπτωσιν μή τηρήσεως τῆς ὑποχρεώσεως ταύτης ἐπέρχεται ἀναστολή τῶν καθηκόντων αὐτῶν ἄνευ ἀποδοχῶν.

Τούτων δεδομένων, ἐπανέλθωμεν εἰς τήν μειοψηφισθεῖσαν πρότασιν τῶν συναδέλφων.

1. Ἡ ἀπαίτησις πρός ψήφισίν της ὑπό τῆς Γενικῆς Συνελεύσεως εἶναι ἄτοπος διά δύο λόγους:

(α) Ἡ ἀναστολή τῶν καθηκόντων τῶν μή ἐμβολισθέντων ἰατρῶν ἐπεβλήθη διά Νόμου τοῦ Κράτους καί ἁρμόδιον ὄργανον διά τήν ἅρσιν τῆς ἀναστολῆς, δηλαδή τῆς καταργήσεως τοῦ Νόμου, εἶναι ἡ Βουλή.

(β) Ἡ Γενική Συνέλευσις οὐδεμίαν ἀρμοδιότητα ἔχει πρός ἀλλαγήν ἤ κατάργησιν Νόμων τοῦ Κράτους. Εἰς τήν Ἑλλάδα ἰσχύει τό σύστημα τῆς Ἀντιπροσωπευτικῆς Δημοκρατίας καί οἱ ἐνδιαφερόμενοι διά τήν ἀλλαγήν τῶν Νόμων ἀπευθύνονται εἴτε εἰς τούς ἀντιπροσώπους των, δηλαδή τούς βουλευτάς, εἴτε καταφεύγουν εἰς τά Δικαστήρια. Ἐάν ἴσχυε τό σύστημα τῆς Ἑλβετίας ὅπου ἐπικρατεῖ ἡ Ἄμεσος Δημοκρατία, τότε ἡ Γενική Συνέλευσις θά εἶχε τήν δυνατότητα παρεμβάσεως πρός ἀλλαγήν τοῦ Νόμου.

2. Τό σκεπτικόν τῶν συναδέλφων ὅτι ἀναγνωρίζουν τήν ἀξίαν τῶν ἐμβολίων ἀλλ’ ἀρνοῦνται ν’ ἐμβολισθοῦν εἶναι ἀφ’ ἑαυτοῦ ὀξύμωρον. Ἡ ἐπίκλησις τοῦ ἰσχυρισμοῦ τούτου ὑπό τοῦ ἰατροῦ προκαλεῖ σύγχυσιν εἰς τήν κοινωνίαν. Εἶναι ἀνάλογος ἡ περίπτωσις τοῦ ἰατροῦ ὁ ὁποῖος ἀπαγορεύει εἰς τόν ἀσθενῆ του τό κάπνισμα ἐνῶ ὁ ἴδιος καπνίζει καί ἐκείνου ὁ ὁποῖος ἐκφράζει τήν ὀργήν του διά τήν δωροδοκίαν ἐνῶ ὁ ἴδιος χρηματίζεται.

3. Ἡ ἐπιβολή τοῦ ἐμβολιασμοῦ εἶναι μέτρον ἀνάγκης. Ὡς γνωστόν ἡ Ἀνάγκη πείθει καί τούς Θεούς. Ἐπεβλήθη ἐκ τοῦ γεγονότος ὅτι ἡ ἑκουσία προσέλευσις πρός ἐμβολιασμόν ἀπεδείχθη ἀναποτελεσματική. Ἡ Ἱστορία προσφέρει παρομοίας περιστάσεις. Ἡ μορφίνη εἶναι ἰσχυρόν ἀναλγητικόν φάρμακον, ἡ διάθεσις τοῦ ὁποίου κατά τό παρελθόν ἦτο ἐλευθέρα. Μετά τήν διαπίστωσιν τοῦ ἐξ αὐτῆς προκαλουμένου ἐθισμοῦ, ἐτέθησαν διά Νόμου περιορισμοί. Σήμερον, ἡ ἐκ μέρους τοῦ ἰατροῦ κακή χρῆσις της ἀποτελεῖ διά Νόμου κακουργηματικήν πρᾶξιν. Μέχρι πρό τινος τό κάπνισμα ἦτο ἐλεύθερον. Σήμερον ἀπαγορεύεται διά Νόμου ἐντός κλειστῶν χώρων. Εἰς τήν Ἀγγλίαν ἀπαγορεύεται ἀκόμη καί εἰς τούς ἀνοικτούς χώρους τῶν σιδηροδρομικῶν σταθμῶν.
 
4. Ἡ ἀξίωσις τῶν συναδέλφων ν’ ἀναγνωρισθῇ τό δικαίωμά των πρός ἄρνησιν τοῦ ἐμβολιασμοῦ προσκρούει εἰς τό ἄρθρον 281 τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος βάσει τοῦ ὁποίου «ἡ ἄσκησις δικαιώματος ἀπαγορεύεται ἄν ὑπερβαίνει προφανῶς τά ὅρια πού ἐπιβάλλουν ἡ καλή πίστις, ἤ τά χρηστά ἤθη, ἤ ὁ κοινωνικός ἤ οἰκονομικός σκοπός τοῦ δικαιώματος».  Κατά συνέπειαν, ἐπειδή ὁ ἰατρός χαίρει ἰδιαιτέρας ἐκτιμήσεως ἐκ μέρους τῆς κοινωνίας ὀφείλει ν’ ἀσκῇ τά δικαιώματά του μετά συνέσεως χωρίς νά μειώνεται τό κῦρος του.  Σημειωτέον ὅτι εἰς τήν Ἀγγλίαν οἱ ἰατροί ἔχουν ἀπεμπολήσει τό δικαίωμα τῆς ἀπεργίας ὡς μή συμβατόν πρός τήν παροχήν τῆς φροντίδος πρός τόν ἀσθενῆ.

5. Οἱ ἐκ πεποιθήσεως ἀρνούμενοι τόν ἐμβολιασμόν τελοῦν ἐν γνώσει τῶν συνεπειῶν τῆς ἀποφάσεώς των, δηλαδή τῆς ἄνευ ἀποδοχῶν ἀναστολῆς τῶν καθηκόντων των. Εἶναι ἐλευθέρα ἐπιλογή αὐτῶν, ὁ δέ Νόμος τούς παρέχει τήν δυνατότητα ἀναθεωρήσεως τῆς ἀποφάσεώς των.  Ἡ ἐπίκλησις ὅμως πρός συμπαράστασίν των ἐκ μέρους τῶν ὑπολοίπων συναδέλφων, κατά τήν γνώμην μου τούς ὑποτιμᾷ.  Ἐκλιπαροῦντες τήν συμπόνοιαν, προκαλοῦν ἀντίθετα συναισθήματα.

6. Ἡ ἄρνησις τοῦ ἐμβολιασμοῦ ἐξ αἰτίας τῆς ἐπιβολῆς του αὐτῆς καθ’ ἑαυτῆς, ἐνδεχομένως, (κατά τήν ἀντίληψιν τῶν συναδέλφων αὐτῶν), νά καλλιεργεῖ τό ἔδαφος πρός ἡρωποίησίν των. Πράγματι, ἡ ἄρνησις εἰς τάς προσταγάς τῆς Ἐξουσίας ἀπαιτεῖ θάρρος, δύναμιν, ἐπίγνωσιν τῶν κινδύνων, ἀρκεῖ ὁ λόγος τῆς ἀρνήσεως νά μή ἐγγίζει τά ὅρια τοῦ παραλόγου. Εἶναι ὅμως ἡρωϊκή πρᾶξις ἡ ἄρνησις τοῦ ἐμβολιασμοῦ; Ποῖα εἶναι τά χαρακτηριστικά μιᾶς ἡρωϊκῆς πράξεως; Ὁ Ἀμερικανός ψυχολόγος Philip Zibardo μελετῶν τήν συμπεριφοράν τῶν ἀνθρώπων ἐν σχέσει πρός τήν θέσιν καί τόν ῥόλον τόν ὁποῖον κατέχουν ἐντός τῆς κοινωνίας, διεπίστωσε ὅτι ἥρωες καί τύραννοι συνυπάρχουν καί ἀναδεικνύονται εἰς ἐκτάκτους καταστάσεις. Τό ἔκτακτον συμβάν δημιουργεῖ τόν ἥρωα ἤ τόν τύραννον. Ἡ ἐπίκλησις βοηθείας τοῦ πνιγομένου προκαλεῖ τήν κατάδυσιν τοῦ τυχαίως διερχομένου εἰς τήν θάλασσαν πρός διάσωσίν του. Ἡ περίοδος τῆς Γερμανικῆς Κατοχῆς τῆς Ἑλλάδος ἀνέδειξε ἥρωας ἀλλά καί συνεργούς τῶν τυράννων. Ὡρισμένοι ἀποδίδουν τήν ἀνταπόκρισιν αὐτήν εἰς τήν φύσιν τοῦ χαρακτῆρος ἑκάστου, δηλαδή εἰς γενετικούς παράγοντας τούς ὁποίας συσχετίζουν πρός τό ἐπίπεδον τῆς ὠκυτοκίνης.  Κατά τόν Philip Zibardo μία ἡρωϊκή πρᾶξις δυνατόν νά εἶναι ἐνεργός, (π.χ. ὅταν σπεύδομε πρός βοήθειαν τοῦ πλησίον), εἴτε ἀμυντική, (π.χ. ἡ ὑπεράσπισις ἀξιῶν). Ἡ ἡρωϊκή πρᾶξις εἶναι ἑκουσία, ἐπιτελεῖται ἐν γνώσει τῶν κινδύνων καί ἄνευ ἀνταμοιβῆς. Αὐτά τά χαρακτηριστικά ἐκφράζονται διά τοῦ ἐμμέτρου λόγου εἰς τό ποίημα τοῦ Κωνσταντίνου Καβάφη ὑπό τόν τίτλον «Θερμοπύλες»:

Tιμή σ' ἐκείνους ὅπου στήν ζωήν των
ὥρισαν καί φυλάττουν Θερμοπύλες.
Ποτέ ἀπό τό χρέος μή κινοῦντες·
δίκαιοι κι’ ἴσοι σ’ ὅλες των τές πράξεις,
ἀλλά μέ λύπη κιόλας κι’ εὐσπλαχνία·
(…) πάντοτε τήν ἀλήθειαν ὁμιλοῦντες,
πλήν χωρίς μίσος γιά τούς ψευδομένους.
Καί περισσότερη τιμή τούς πρέπει
ὅταν προβλέπουν, (καί πολλοί προβλέπουν),
πῶς ὁ Ἐφιάλτης θά φανῇ στό τέλος,  
κι’ οἱ Μῆδοι ἐπί τέλους θά διαβοῦν.

Ἐν ὄψει τούτων ἐπαφίεται εἰς τήν κρίσιν ἑνός ἐκάστου ἐξ ἡμῶν νά χαρακτηρίσουν τήν στάσιν τῶν ἰατρῶν τῶν ἀρνουμένων ἐκ πεποιθήσεως τόν ἐμβολιασμόν, ἡρωϊκήν πρᾶξιν ἤ μή.

Σήμερον 12ην Μαϊου 2022 διανύομε τήν 78ην ἡμέραν τοῦ πολέμου εἰς τήν Οὐκρανίαν. Οἱ ἀνώνυμοι Ἥρωες τῆς Οὐκρανίας μάχονται ὑπερασπιζόμενοι τήν ἀξίαν τῆς Ἐλευθερίας καί τῆς Ἀνεξαρτησίας. Αἱ ἐπώνυμοι Ἡρωίδες τῆς Ρωσίας Ἕλενα Κοβάλσκαγια καί Μαρίνα Ὀβσιανίκοβα ὑπερασπιζόμεναι τήν ἀξίαν τῆς Ἐλευθερίας κατήγγειλαν τήν στάσιν τῆς ἡγεσίας των. Ἡμεῖς διυλίζομε τόν κώνωπα. 
 
Κωνσταντῖνος Ν. Ἀναγνώστου

Μήνυμα του Προέδρου.

Τελευταίο μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

19/05/2022. Επιστολή του Πρόεδρου του Ι.Σ.Μ. προς τα μέλη του Συλλόγου βασιζόμενη στην εισήγηση του στη Γενική Συνέλευση της Τέταρτης 11/5/2022

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Χαιρόμαστε που συναντηθήκαμε πάλι μετά από 2 χρόνια από  τελευταία μας συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 με την έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκαλέσαμε τότε λόγω της έναρξης  και στην χώρα μας της πανδημίας COVID 19 και είχε σκοπό την ενημέρωση και το συντονισμό των δράσεων μας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και ζήσαμε τα τελευταία αυτά χρόνια, η προσωπική αλλά και η επαγγελματική ζωή όλων επηρεάστηκε στο μέγιστο βαθμό από την εμφάνιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να ανατραπούν όλες οι βεβαιότητες στην ζωή του καθενός.

Τα αποτελέσματα αυτής της περιπέτειας ήταν οδυνηρά σε όλα τα επίπεδα, αφού επηρεάστηκε η Οικονομία, η καθημερινότητα η ψυχική κατάσταση των ανθρώπων, αλλά και οι σχέσεις και οι καθημερινές τους συνήθειες. Το χειρότερο όμως ήταν οι ανθρώπινες απώλειες που καταγράφηκαν εξ’ αιτίας της πανδημίας αλλά και οι επιπτώσεις στην υγεία των αναρρωσάντων με την μορφή του συνδρόμου post & long covid που ήδη αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες υγείας. Δυστυχώς από αυτήν την περιπέτεια  χάσαμε συναδέλφους, φίλους γνωστούς, συγγενείς και το τίμημα που πληρώσαμε όλοι μας σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιο.

Όπως είναι αυτονόητο και ο Ι.Σ.Μ. επηρεάστηκε από την πανδημία παρόλο που οι λειτουργίες του δεν ανεστάλησαν ούτε περιορίστηκαν στον μεγαλύτερο βαθμό. Ήταν αναμενόμενο βεβαίως μεγάλο μέρος των παρεμβάσεών του να επικεντρωθεί  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο.  

Εξ’ αρχής  ο Ι.Σ.Μ. προσπάθησε εγκαίρως να αντιδράσει και να οργανώσει την δράση του, ουσιαστικά σε συνθήκες πολέμου.

Με δεδομένο ότι όλη η ανθρωπότητα αιφνιδιάσθηκε  από την εμφάνιση του άγνωστου εν πολλοίς αυτού κορωναϊού, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα όπλα, με ελλείψεις ακόμη και στα απλά προστατευτικά μέσα (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κ.λ.π.) .
Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον οι ενέργειές μας ως Ι.Σ.Μ. ήταν οι παρακάτω:
 
 • Η πρώτη ενέργεια μας ήταν η σύγκλειση κλειστής σύσκεψης των μελών των Δ.Σ. Ι.Σ.Μ. & Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. (Νοσοκομειακοί ιατροί Μαγνησίας) με τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας στα γραφεία του Συλλόγου μας την 1η Φεβρουαρίου 2020, με σκοπό την συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Νοσοκομείο Βόλου εν όψει της πανδημίας και την εξεύρεση λύσεων για την  αντιμετώπισή τους το ταχύτερο δυνατόν.
 • Η επόμενη ενέργεια μας ήταν η σύγκλειση έκτακτης Γ.Σ. την 4η Μαρτίου 2020 με θέμα την συζήτηση και τον συντονισμό των ενεργειών των μελών του Ι.Σ.Μ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. με συμμετοχή και της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. την 17η Μαρτίου 2020 που αποσκοπούσε στον συντονισμό των ενεργειών όλων των μελών μας, τόσο του ιδιωτικού όσο και του κρατικού τομέα.
 • Οργάνωση εφεδρικής ομάδας ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών με σκοπό την βοήθεια του Νοσοκομείου Βόλου ή των άλλων κρατικών δομών που θα δημιουργούνταν για την αντιμετώπιση στην περιοχή μας της πανδημίας. Δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία μας και να συνδράμουν στην προσπάθεια αμισθί εφόσον παρουσιαστεί  ανάγκη 25 συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την δημιουργία από την Πολιτεία ενός Κέντρου Αναφοράς Εμπυρέτων Νοσημάτων στην περιοχή μας με σκοπό  την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών COVID 19 σε συνδυασμό και με την προστασία των συναδέλφων από μόλυνση από κορωναιό που αντιμετώπιζαν στα ιατρεία τους, λόγω έλλειψης του σχετικού εμβολίου εκείνη την περίοδο αλλά και προστατευτικών μέσων. Η πρότασή μας δεν υλοποιήθηκε ποτέ παρόλο που θα αντιμετώπιζε επιτυχώς και με ασφάλεια για τους ιατρούς τα περιστατικά COVID.
 • Συνεχής ενημέρωση των μελών του Ι.Σ.Μ. για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αλλά και για τα επιστημονικά δεδομένα που μας γνωστοποιούνταν, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας.
 • Συνεχής ενημέρωση του πληθυσμού με ανακοινώσεις του Ι.Σ.Μ., αλλά και συχνή παρουσία μας στα μέσα ενημέρωσης με σκοπό την ορθή πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής μας για τα θέματα της πανδημίας αλλά και του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων και συνομωσιολογικών απόψεων σε σχέση με την πανδημία, αλλά και του επικίνδυνου αντιεμβολιαστικού μετώπου που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια αυτής.
 • Τακτικές επισκέψεις του προεδρείου και μελών Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και επίσκεψη στο Κ. Υγείας Βόλου (πρώην Ι.Κ.Α.), στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, στον Μητροπολίτη Δημητριάδος με σκοπό την ενήμερωσή μας για τα προβλήματα που καταγράφονταν με προοπτική την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας εκ μέρους του Ι.Σ.Μ.
 • Έκδοση κοινού δελτίου τύπου των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας με τις προτάσεις μας για την ορθή αντιμετώπιση της πανδημίας μετά την συμμετοχή μας σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Λάρισα την 12η Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση αυτής. Με νέα παρέμβασή τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, μεσούσης της πανδημίας, ζήτησαν δεδομένα για την θνησιμότητα της περιοχής μας από τους αρμοδίους, προκειμένου να παρέμβουμε για μείωση του προβλήματος.
 • Συνεχείς εκδόσεις ανακοινώσεων του Ι.Σ.Μ. αλλά και παρεμβάσεων του με προτάσεις προς τους αρμόδιους και ανάδειξης των παραλήψεων εκ μέρους της Πολιτείας σε σχέση με την καλύτερη αντιμετώπιση της Πανδημίας.
 • Συχνές ανακοινώσεις  από τον Ι.Σ.Μ. προς ενημέρωση του πληθυσμού για τον τρόπο ορθής συμπεριφοράς του σε σχέση με την προφύλαξή του από τον κορωναιό.
 • Διοργάνωση από τον Ι.Σ.Μ. ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού και των γονέων των μαθητών για τα θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού.
 • Ανάδειξη και στηλίτευση της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τον μη έγκαιρο και συντονισμένο εμβολιασμό των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών σε όλη την χώρα αλλά και στην περιοχή μας. Το θέμα αναδείχθηκε ακόμη και με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και στα μέσα Μ.Μ.Ε., χωρίς δυστυχώς να διορθωθεί το πρόβλημα. Για το θέμα αυτό υπήρξε επίσης κοινή καταδικαστική ανακοίνωση του Ι.Σ.Μ. του Φ.Σ.Μ. και του Ο.Σ.Μ..
 • Συμμετοχή ομάδας ιατρών ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων και Πνευμονολόγων μελών του Ι.Σ.Μ. στις εφημερίες των κλινικών COVID του νοσοκομείου Βόλου για τους μήνες Δεκέμβριο 2021, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2022, ύστερα από πρωτοβουλία του προεδρείου του Ι.Σ.Μ., με σκοπό την βοήθεια των κουρασμένων  νοσοκομειακών ιατρών που είχαν αναλάβει την νοσηλεία των περιστατικών COVID 19, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
 • Έλεγχος και παραπομπή στην προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία περιπτώσεων μελών του Ι.Σ.Μ. που διακινούσαν αντιεπιστημονικές και αντιεμβολιαστικές απόψεις, καθιστώντας ξεκάθαρη την θέση του Ι.Σ.Μ. απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες απόψεις.
Εκτός από τη ενασχόληση με τα θέματα της Πανδημίας ο Ι.Σ.Μ. συνέχισε την λειτουργία του και το Δ.Σ. συνεδρίαζε τακτικά ασχολούμενα με όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στον Σύλλογο αλλά και στην κοινωνία της περιοχής ευθύνης του.

Συγκεκριμένα ο Ι.Σ.Μ.
 
 • Παρενέβη με επιστολή του προς την 5η Υ.ΠΕ. (13/11/2019) προκειμένου να βρεθεί λύση στην υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου
 • Υποστήριξε τις κοινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών της περιοχής (13/6 & 27/6/2019),
 • Κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις για τις μειωμένες δημόσιες δαπάνες για την Υγεία που καταγράφονται την τελευταία δεκαετία με αποκορύφωμα τα χρόνια της πανδημίας 
 • Συνεχείς παρεμβάσεις για την υποστελέχωση  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας,
 • Έκφραση άποψης επί του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου μετά από λήψη σχετικής απόφασης στο Δ.Σ. (21/12/2022).
 • Συνεχείς υπενθυμίσεις προς τα μέλη μας για τα θέματα παράνομης Ιατρικής Διαφήμισης και πειθαρχικού ελέγχου των παράνομων περιπτώσεων που διαπιστώναμε.
 • Πολλαπλές παρεμβάσεις μας για διαφαινόμενα Πειθαρχικά αδικήματα μελών του Ι.Σ.Μ. με σκοπό την συμμόρφωσή τους πριν οδηγηθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.
 • Πολλές συνεδριάσεις, δυστυχώς, του Πειθαρχικού Συμβουλίου για παραπτώματα μελών του Ι.Σ.Μ. που μας καταγγέλθηκαν ή υπέπεσαν στην αντίληψή μας και αντίστοιχες  καταδικαστικές αποφάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. 
 • Προσφυγή στην Δικαιοσύνη για καταχρηστική χρήση ιατρικών όρων από Κέντρα Αισθητικής
 • Προκειμένου να εξασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων έκδοση και θυροκόλληση πιστοποιημένων από τον Ι.Σ.Μ ταμπελών των ιατρείων.
 • Λήψη απόφασης και έκφραση αντίθεσης και προβληματισμού  του Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. για τις επιχειρούμενες αλλαγές στην λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων των νοσοκομείων, την δραστηριοποίηση των ιδιωτών ιατρών στα κρατικά νοσοκομεία και την δραστηριοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών στις ιδιωτικές κλινικές.
 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 • Παρέμβαση του Ι.Σ.Μ για την Αέρια Ρύπανση και την Δυσοσμία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου με την κάτωθι απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. την 3/9/2019:
1.Προσφυγή στον εισαγγελέα για διερεύνηση του προβλήματος με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την αέρια ρύπανση και την δυσοσμία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου (Πραγματοποιήθηκε).
2. Σύσταση επιτροπής από μέλη του Ι.Σ.Μ., υπεύθυνη για το θέμα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή ευθύνη δράσης του Ι.Σ.Μ. (Πραγματοποιήθηκε).
3.Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Χατζηδάκη προτρέποντάς τον  να συγκαλέσει  σύσκεψη όλων των αρμόδιων επιστημονικών και πολιτικών φορέων της περιοχής  με σκοπό την επίλυση του θέματος (Πραγματοποιήθηκε).
4.Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για την αέρια ρύπανση με ομιλητές επιστήμονες γνώστες του θέματος αυτού, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής (Πραγματοποιήθηκε).
5.Διερεύνηση της περίπτωσης να αναλάβει την πρωτοβουλία ο Ι.Σ.Μ. για την τοποθέτηση δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, με έξοδα του ΙΣΜ και εθελοντών χορηγών (Πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
6.Τέλος εάν δεν υπάρξει κινητικότητα από τους αρμόδιους και προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ι.Σ.Μ. να αναλάβει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους να διοργανώσει συλλαλητήριο κατά της αέριας ρύπανσης και της επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου (Εκκρεμεί).  
 
 • Δημιουργία Επιτροπής Περιβάλλοντος αποτελούμενη από μέλη του Ι.Σ.Μ. 
 • Συμμετοχή στο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων νομού Μαγνησίας (αποτελούμενο από προέδρους των κάτωθι Επιστημονικών Συλλόγων)
1. Ιατρικός Σ.Μ.
2. Φαρμακευτικός Σ.Μ.
3. Οδοντιατρικός Σ.Μ.
4. Κτηνιατρικός Σ.Μ.
5. Τ.Ε.Ε
6. Δικηγορικός Σ.Μ.
7. Γεωπονικός Σ.Μ.
8. Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Μαγνησίας
9. Ένωση Χημικών Μαγνησίας
10. Σύλλογος Συμβολαιογράφων Μαγνησίας 
 
 • Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενημέρωσή μας (29/10/2021) για την μελέτη και έρευνά τους για την Αέρια Ρύπανση της περιοχής μας και για την συνεχή καταγραφή του δυσάρεστου και επικίνδυνου αυτού φαινομένου με το δίκτυο των 12 μετρητών αέριας που τοποθέτησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου .
 • Έκδοση κοινού δελτίου τύπου των πρόεδρων των Επιστημονικών Συλλόγων Μαγνησίας για την Αέρια Ρύπανση (3/10/2019)
 • Από κοινού πραγματοποίηση ενημερωτικής επιστημονικής εκδήλωσης στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. για την Αέρια Ρύπανση (16/1/2019) των προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων Μαγνησίας με καλεσμένους ομιλητές έγκριτους και ειδικούς επιστήμονες.
 • Παρέμβαση του Ι.Σ.Μ. κατά της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής RDF στην περιοχή μας από τον Δήμο Βόλου.
 • Παρέμβαση του Ι.Σ.Μ. για το υδροδοτικό πρόβλημα της Αγριάς που παρουσιάσθηκε τον Ιούλιο 2021.
 • Παρέμβαση των προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων Μαγνησίας κατά της δημιουργίας  σταθμού μεταφόρτωσης  υγροποιημένου αερίου (LNG) στην είσοδο του λιμένα Βόλου. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
 
Όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε προ νέων δεδομένων και αλλαγών στην πολύπαθη Π.Φ.Υ.
 
Όπως σας έχουμε ενημερώσει έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαβούλευση επί των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, ενώ έχει ήδη ψηφισθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την οργάνωση της Π.Φ.Υ., με βασική πρόταση την καθιέρωση του προσωπικού ιατρού.
 
Πληροφορούμαστε επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, είναι ο θεσμός του προσωπικού ιατρού να υλοποιηθεί από 1/1/2023, εφόσον ολοκληρωθεί και η συμμετοχή των ιατρών να σε αυτήν την μεταρρύθμιση.
 
Υπάρχει επίσης σε εξέλιξη σχετική συζήτηση  από το Υπουργείο Υγείας για  αλλαγές και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής υγείας το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Για τις σοβαρές αυτές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και συζήτηση σε επίπεδο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Μ., όπως πράξαμε και στην προηγούμενη μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ. η οποία δρομολογήθηκε από την τότε κυβέρνηση.
 
Ολοκληρώνοντας επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο της καλύτερης ανάπτυξης των κοινωνικών μας σχέσεων σχεδιάζουμε εκδρομή στην Βουλγαρία για το διάστημα 28/6/2022 μέχρι και 3/7/2022 και θα σας το γνωστοποιούμε σύντομα με λεπτομέρειες, προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή όσοι επιθυμείτε.
 
Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο 2022 θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, ύστερα από την ολοκλήρωση της θητείας των νυν διοικήσεων των Συλλόγων.
 
Αναμένουμε από τον Π.Ι.Σ. τον καθορισμό της συγκεκριμένης ημερομηνίας για να σας ενημερώσουμε εγκαίρως.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Ευθύμιος Γ. Τσάμης
Πρόεδρος Ι.Σ.Μ.
 
 

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στατιστικά στοιχεία. Ο Σύλλογος με μια ματιά.
Εγγεγραμένοι
Άνδρες ιατροί
Γυναίκες ιατροί
Ενεργοί Ιατροί

Σε όλες τις συσκευές

Responcive Design:
Το νέο WEBsite είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Μπορείτε να είστε on line με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας  από οπουδήποτε, μέσω του notebook, του tablet ή του SmartPhone σας.

Όλοι οι Ιατροί της Μαγνησίας

Αναζήτηση με ονοματεπώνυμο και ειδικότητα:
Βρείτε τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις των ιατρείων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα πάνω σε ηλεκτρονικούς χάρτες.

Πληροφόρηση

Όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, έχουν οργανωθεί σε τομείς:
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις του Ι.Σ.ΜΑνακοινώσεις Π.Ι.Σ. και άλλων Συλλόγων, Συνέδρια και ιατρικά γεγονότα και θέσεις εργασίας.

Νέος Χείρων

Η ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου:
Ο Νέος Χείρων είναι ο τόπος που θα συναντώνται τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και όχι μόνο.
Θα φιλοξενεί ιατρικά άρθρα, ανταλλαγές απόψεων και άρθρα μελών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Χρειάζεται  η κινητοποίηση και βοήθεια όλων. Παρακολουθήστε τα νέα, τις δράσεις και τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

e-Πιστοποιητικά

Νέα υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προς τα μέλη ιατρούς. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας και να παραλάβετε τα πιστοποιητικά / έγγραφα που έχετε αιτηθεί.

Start

e-Αιτήσεις

Μπορείτε να αιτηθείτε την ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων / πιστοποιητικών που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Καταχωρήστε την αίτησή σας, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και θα ικανοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Start

e-Πληρωμές

Οι πληρωμές των συνδρομών σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα, μέσω του ασφαλούς server πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.

Start
Είστε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας;
Επωφεληθείτε από τις νέες υπηρεσίες μας