Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Καλωσορίσατε στο νέο web site του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Services

Ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

e-Payments

Ηλεκτρονικές πληρωμές με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, των συνδρομών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

/
Mελέτη καταγραφής της νοσηρότητας και θνησιμότητας από νεοπλάσματα και άλλες αιτίες στην περιοχή του νομού Μαγνησίας

Η συγκεκριμένη μελέτη που αφορά στην καταγραφή της νοσηρότητας και θνησιμότητας από νεοπλάσματα και άλλες αιτίες στην περιοχή του νομού Μαγνησίας, εντάσσεται στην γενικότερη αναδρομική και περιγραφική μελέτη για την Θεσσαλία που πραγματοποίησε η έδρα Στατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή της έδρας κο Χατζηχριστοδούλου Χρήστο και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική μελέτη της θνησιμότητας & νοσηρότητας από νεοπλάσματα στο Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε την μελέτη. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική μελέτη της θνησιμότητας & νοσηρότητας από άλλες νόσους (πλην νεοπλασμάτων) στο Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε την μελέτη. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά συμπεράσματα επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στον Ν. Μαγνησίας
Διαβάστε τα βασικά συμπεράσματα. (άνοιγμα σε νέο παράθυρο - PDF Document)

Διαβάστε περισσότερα


Ημερίδα παρουσίασης & συζήτησης των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στο Νομό Μαγνησίας

6 Φεβρουαρίου 2019 - 18:00 Παραλιακό Συγκρότημα, κτίριο Δελμούζου, Αμφιθέατρο Κορδάτος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στο Νομό Μαγνησίας. Η Ημερίδα αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών της Μαγνησίας για την επιδημιολογία και πρόληψη των πιο σημαντικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2019 στο Βόλο (Αμφιθέατρο «Κορδάτος», Κτιριακό συγκρότημα Παπαστράτου) και ώρα 6:00-9:00 μμ.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

Οι επιπτώσεις στην Υγεία από την καύση απορριμμάτων και των παραγώγων τους (RDF και SRF) για παραγωγή ενέργειας

Από την Επιτροπή του Ι.Σ.Μ. διερεύνησης και καταγραφής επιδημιολογικών μελετών που αφορούν την καύση απορριμμάτων ή παραγώγων τους

Το πόνημα αυτό και οι προτάσεις μας ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουν στην ενημέρωση της κοινωνίας και δημιουργικά στον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται στην περιοχή μας - και όχι μόνο - με αφορμή την καύση απορριμμάτων και παραγώγων τους από την τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής μας (ΑΓΕΤ-LAFARGE). Αναφέρεται επίσης και στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση που πρέπει να εφαρμόσουμε ως χώρα, η οποία δυστυχώς υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό από τις ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται δραματικά το περιβάλλον.

Δείτε την μελέτη

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στη περιοχή του Βόλου.

Από την Πολυτεχνική Σχολή και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο με δώδεκα (12) σταθμούς μέτρησης PM2.5 στην πόλη του Βόλου.
Επισήμως, το δίκτυο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε απευθείας σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα της πόλης του Βόλου.

Δείτε τις μετρήσεις για το τελευταίο 24ωρο

Διοικητικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

Πειθαρχικό ΣυμβούλιοΔείτε τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Εξελεγκτική ΕπιτροπήΔείτε τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής

Εκπρόσωποι Π.Ι.Σ.Δείτε τους εκπροσώπους Π.Ι.Σ.

Βρείτε όλους τους ιατρούς του νομού Μαγνησίας  

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία Απόφαση Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Απόφαση διοικητικού Συμβουλίου 01/08/2015 - Απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Θέμα Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση και να καταγγείλει την ανυπόγραφη επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. της 23/7/2015 προς τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.
Την συγκεκριμένη ανυπόγραφη επιστολή την θεωρούμε απαράδεκτη,
εξοργιστική και προσβλητική προς όλους τους ιατρούς με το πνεύμα και την φρασεολογία που διατυπώθηκε, διότι το πρόβλημα για τους ιατρούς δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την αξιοπρέπειάς τους.
Βασική αρχή των συμβεβλημένων μερών σε μία συμφωνία είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των υποχρεώσεών τους. Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περικόπτει τις οφειλές προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εφευρίσκοντας και  χρησιμοποιώντας διάφορες ευρηματικές  τεχνικές, όπως clow back,rebate, παρακράτηση 10% των οφειλομένων, μη αποπληρωμή των οφειλομένων των ταμείων προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και  θέσπιση του οικονομικού πλαφόν στην εκτέλεση των εξετάσεων εκ των υστέρων, που είναι τουλάχιστον ανήθικο και παραπέμπει σε Σουλτανική Δημοκρατία. Με αυτούς τους τρόπους οι συμβεβλημένοι ιατροί, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι υγείας όπως τους θέλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παραμένουν απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι ότι οδηγούνται σε αφανισμό τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και τα οποία αδυνατούν πλέον με αυτά τα δεδομένα, και με όχι δική τους ευθύνη, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Θα πρέπει επί τέλους η Πολιτεία και  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να δημιουργήσουν ένα σοβαρό , ενιαίο και λειτουργικό σύστημα Π.Φ.Υ. και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης, επί τέλους, θα πρέπει να  ευχαριστήσουν τους ιατρούς για την προσφορά τους και για την στήριξή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια και όχι να τους λοιδορούν και να τους απειλούν για μία ακόμη φορά. Τους κανόνες του παιχνιδιού υποχρεούται να τους θέτει η πολιτεία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, να τους τηρεί η ίδια πρωτίστως 
 
και να φροντίζει με αντικειμενικό τρόπο  να τηρούνται και από την πλευρά των ιατρών.
Όσον αφορά το ηθικό θέμα που θέτει η επιστολή με την συμπεριφορά των ιατρών προς τους ασφαλισμένους, σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργούν οι κλειστές οι Τράπεζες σε όλους τους πολίτες, να θυμίσουμε ότι αυτό αφορά και στους ιατρούς οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, ιδίως όταν πρέπει να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν τους πληρώνει. Επίσης, απαντούμε ότι οι ιατροί δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους ασθενείς τους (και όχι πελάτες), πράγματι κρίνονται από αυτούς με την ελεύθερη επιλογή που υπάρχει,  και διατηρούν, παρά τις δυσκολίες, την ιερή σχέση ιατρού-ασθενούς, χωρίς να χρειάζεται να κρίνονται για αυτήν την σχέση από απρόσωπες και άκαμπτες υπηρεσίες. Οι όποιες περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς είναι καταδικαστέες και υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι να τις αποκαλύψει με στοιχεία και αποδείξεις και να τις κοινοποιήσει  στη συνέχεια στους Ιατρικούς Συλλόγους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε την συλήβδην διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα κατ’ επανάληψη.
Τέλος, καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να καταδικάσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, τον Π.Ι.Σ. να αντιδράσει και να πιέσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ιατρούς, καθώς επίσης να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.
Σε διαφορετική  περίπτωση η αποχώρηση των συμβεβλημένων ιατρών   θα είναι μονόδρομος και ας αναλάβει την ευθύνη προς τους ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
 
  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.Γραμματέας    
 
Ευθύμιος Τσάμης                                 Ευάγγελος Μαναβέλας  
 

Δελτία τύπου.

Τελευταίο Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
19/02/2024. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Μ.

Βόλος, 19/02/2024
                        Αρ.Πρωτ.: 000269
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Χαιρετίζουμε το έστω όψιμο ενδιαφέρον του δημάρχου για το Νοσοκομείο μας. Χαιρόμαστε που συντάσσεται με τα πάγια αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας  για δημιουργία Ογκολογικής  κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού τμήματος και θα προσθέσουμε και Πνευμονολογικής κλινικής.
 
Επίσης είναι θετικό που προσπαθεί για την προσωρινή στελέχωση του υποστελεχωμένου  Ογκολογικού τμήματος . Μόνο που στον ενθουσιασμό της πρώτης ενασχόλησης του με το Νοσοκομείο παραβιάζει βασικές αρχές πρόσληψης ή σύμβασης στο Δημόσιο, που η κοινωνία  πάλεψε για χρόνια να επιβάλει.
 
ΔΕΝ επιτρέπονται φωτογραφικές ή ονομαστικές συμβάσεις - προσλήψεις και πρέπει να τηρούνται αδιάβλητα οι διαδικασίες . Δεν αρκεί ένα ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό και μια φωτογραφία για να προσληφθεί  ο συνάδελφος και να προαναγγελθεί μάλιστα πριν καν γίνουν οι διαδικασίες .
 
Μας γυρίζει πίσω σε εποχές Μαυρογιαλούρου και σε στυγνό πελατειακό κράτος  που μόνο όνειδος αποτελεί για τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας και τους τοπικούς βουλευτές.
 
 
Ο Πρόεδρος του ΙΣΜ
 Χρήστος Βενέτης
 
 
 

Ανακοινώσεις.

Τελευταία Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
01/03/2024. Επιστολή του Προέδρου του Ι.Σ.Μ. προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη Προς:
τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
 
Βόλος, 01/03/2024
Αρ. Πρωτ.: 000360
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας ,
Σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  στη Μαγνησία καταγράφηκαν τριπλάσια ποσοστά καρκίνου ήπατος, 45% παραπάνω θάνατοι από καρκίνο του οισοφάγου, 24% παραπάνω θάνατοι  από καρκίνο του πνεύμονα στον ανδρικό πληθυσμό και μόνο στο δήμο Βόλου 14% παραπάνω θάνατοι από κακοήθεις νεοπλασίες σε σχέση με την υπόλοιπη  Ελλάδα (6/2/2018). Στο Νοσοκομείο του Βόλου που ιδρύθηκε το 1903 (από τα παλαιότερα της χώρας μας) με δωρεά του Τσαγκαραδιώτη Αχιλλόπουλου και υπήρξε το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα μετά τον Ευαγγελισμό λειτουργεί ογκολογικό τμήμα,  υποστελεχωμένο με μία και μόνη γιατρό από τον Ιούλιο του 2023.
 
Ως Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ζητούμε άμεσα: 
 
1. Την  απόσπαση στρατιωτικού ογκολόγου από το 404 στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας στο Νοσοκομείο Βόλου (χρειάζεται η υπογραφή σας σε ΚΥΑ), ώστε να συνεπικουρηθεί η μοναδική γιατρός.
 
2. Την αναβάθμιση του τμήματος σε ογκολογική κλινική στο Νοσοκομείο του Βόλου στελεχωμένη με τέσσερις γιατρούς ειδικότητας παθολογικής ογκολογίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 
3. Τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο του Βόλου ώστε οι πολίτες της Μαγνησίας να μπορούν να λαμβάνουν ολοκληρωμένες ογκολογικές θεραπείες χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.
 
Η αναμονή για τη δημιουργία υγειονομικού χάρτη - πάγιο αίτημα του ΠΙΣ, που πολλές φορές προαναγγέλθηκε και πότε δεν ολοκληρώθηκε- δεν αποτελεί δικαιολογία για την μετάθεση  στο απώτερο  μέλλον των αιτημάτων μας .
 
Σας επισημαίνουμε ότι υγειονομικός χάρτης της χώρας ΔΕΝ σημαίνει απλά την καταγραφή των γιατρών, των  ειδικοτήτων τους, του τόπου και των σχέσεων εργασίας τους, της αναλογίας τους στο γενικό πληθυσμό, αλλά κυρίως την καταγραφή του επιπολασμού των σοβαρών νοσημάτων και  της μόλυνσης του περιβάλλοντος βασισμένη σε συστηματικές μελέτες. Π.χ. σε μια περιοχή με αυξημένο επιπολασμό ή αυξημένη  επίπτωση καρκίνου πρέπει να υπάρχει δημόσια Ογκολογική κλινική, σε μια περιοχή με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση θα πρέπει να υπάρχει δημόσια Πνευμονολογική κλινική.
Η δημιουργία ενός τέτοιου υγειονομικού χάρτη σίγουρα είναι χρονοβόρα, δεν έχει ξεκινήσει  ακόμη, δεν γνωρίζουμε καν αν έχει προγραμματιστεί  (θα έπρεπε) και οι καθυστερήσεις στις αποφάσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα.
 
Επίσης, πέραν του υγειονομικού χάρτη θα πρέπει να  λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων καθώς και η γεωμορφολογία της περιοχής που συνεπάγεται την ευκολία ή τη δυσκολία των μετακινήσεων. 
 
Επί τη ευκαιρία σας θέτουμε υπόψιν και την έκθεση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας του 2022, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας  της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών μεγάλων Δήμων της Θεσσαλίας.
 
Ελπίζουμε στη θετική και άμεση ανταπόκριση σας  στα αιτήματα μας.
 
Είμαστε διαθέσιμοι και σε τυχόν δια ζώσης συνάντηση μαζί σας αν την κρίνετε σκόπιμη. 
  
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Μ.,
Χρήστος Βενέτης

Νέος Χείρων

Τελευταία ανάρτηση στο Νέο Χείρωνα
07/10/2022. Η  ΑΘΕΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ
Ὅρκος εἶναι δήλωσις ἐγγυωμένη δι’ ἐπικλήσεως εἴτε θεότητος, εἴτε τιμωμένου προσώπου εἴτε ἀντικειμένου καί συνοδευομένη ὑπό τιμωρίας ἐν περιπτώσει ἀθετήσεώς της. Ὁ ὅρκος τοῦ Ἱπποκράτους εἶναι μία τοιαύτη δήλωσις, κατά τήν ὁποίαν ὁ ἰατρός ἐγγυᾶται «κατά δύναμιν καί κρίσιν»ὑποσχόμενος: (α) νά τιμᾷ«τόν διδάξαντα τήν τέχνην» ὡς ἴσον πρός τούς γονεῖς του καί νά «διδάξῃ τήν τέχνην ἄνευ μισθοῦ καί ξυγγραφῆς», ἤτοι ἄνευ ἀμοιβῆς καί συμφωνίας, (β) νά «διατηρήσῃ τήν τέχνην του καί τόν βίον του ἁγνῶς καί ὁσίως ἐπ’ ὠφελείῃ τῶν καμνόντων», (γ) νά μή δώσῃ φάρμακον θανάσιμον εἰς τόν αἰτοῦντα αὐτό, οὔτε νά συμβάλῃ εἰς τήν ἔκτρωσιν ἐγκύου, (δ) νά εἰσέρχεται εἰς τήν οἰκίαν τῶν καμνόντων ἐπ’ ὠφελείᾳ αὐτῶν, ἀπέχων «πάσης ἑκουσίας ἀδικίας, φθορᾶς καί ἀφροδισίων ἔργων», (ε) νά τηρήσῃ «ἄρρητα» ὅσα εἶδε καί ἤκουσε ὄχι μόνον κατά τήν ἄσκησιν τῆς τέχνης του ἀλλά καί ἐκτός αὐτῆς κατά τόν καθ’ ἡμέραν βίον του. 
 
Ἐν συνόψει ὁ ἰατρός ὀμνύει κατά σειράν προτεραιότητος ὅτι (α) θά τιμήσῃ τούς διδάξαντας καί διδαχθησομένους τήν τέχνην, ἤτοι τήν κοινωνίαν τῶν ἰατρῶν, (β) θά «διατηρήσῃ ἁγνῶς καί ὁσίως τόν βίον του καί τήν τέχνην» καί (γ) θά πράττῃ «ἐπ’ ὠφελείῃ καμνόντων κατά δύναμιν καί κρίσιν».
 
Ὁ ὅρκος τοῦ Ἱπποκράτους ἐθεσπίσθη κατά τόν 4ον π.Χ. αἰῶνα καίἀποτελεῖ τόν πρῶτον ἐπαγγελματικόν κώδικα δεοντολογίας. Ὅμως ἡ κοινή πείρα ὅλων ἡμῶν ἀποδεικνύει ὅτι τά ἐξ αὐτοῦ ἐκπορευόμενα καθήκοντα ἀθετοῦνται καθημερινῶς ὑπό τῶν συγχρόνων ἑλλήνων ἰατρῶν. Ἀρχῆς γενομένης ἐκ τῶν διδαξάντων ἡμῶν τήν ἰατρικήν διά τῶν ῥαδιουργιῶν αὐτῶν πρός κατάληψιν τῆς θέσεώς των, διά τῆς ἐκμεταλλεύσεως τῶν φοιτητῶν καί διά τῆς κακομεταχειρήσεως τῶν ἀσθενῶν, ἡ καταρράκωσις τοῦ Ὅρκου συνεχίζεται ἄνευ αἰδοῦς ὑπό πολλῶν ἐξ ἡμῶν ἀκολουθούντων τά βήματά των.  Οἱ διδαχθέντες τό ἦθος τοῦτο εἶναι γνωστοί τοῖς πᾶσι δεδομένης τῆς μικρᾶς κοινωνίας ἐντός τῆς ὁποίας διαβιοῦμεν. Εὐτυχῶς δι’ ἡμᾶς ἀποκαλύπτονται αὐτοβούλως. Τοῦτο συνέβη χθές, τήν 5ην Ὀκτωβρίου τοῦ 2022, κατά τήν συνέντευξιν τῶν ἐπί κεφαλῆς τῆς ὁμάδος τῆς «Ἰατρικῆς Ἀναγεννήσεως», οἱ ὁποῖοι ἐξέφρασαν τά κρύφια αἰσθήματά των κατά τῆς ἀπερχομένης Διοικήσεως τοῦ Ἰατρικοῦ Συλλόγου ἀποκαλέσαντες αὐτήν «ἀπόστημα». Ὁ λόγος των ἀναδύει τό ἦθος των. Ἡ δημοσία δυσφήμησις τῶν συναδέλφων των συνιστᾷ προφανῆ ἀθέτησιν τοῦ Ὅρκου καί κατά συνέπειαν πιθανή ἀξιόποινον πρᾶξιν.  Μή ἔχοντες συνείδησιν τῶν πράξεών των, εἶναι ἀμφίβολον ἐάν ἔχουν τήν δύναμιν και τήν διάθεσιν νά ζητήσουν δημοσίᾳ συγγνώμην διά τήν γενομένην προσβολήν τῶν μελῶν τῆς ἀπερχομένης Διοικήσεως. Καταχρώμενοι τῆς ἐλευθερίας, τῆςπαρεχομένης εἰς τούς πολίτας μιᾶς δημοκρατικῆς χώρας, ἔφεραν τά παράπονά των ὄχι ἐνώπιον τῆς Γενικῆς Συνελεύσεως τοῦ Συλλόγου πρός διάλογον, ἀλλα μονομερῶς ἐνώπιον τῶν δημοσιογράφων πρός διαπόμπευσιν τῶν συναδέλφων. Ἡ Ἱστορία διδάσκει ὅτι ἡ Δημοκρατία ὑπῆρξεν ἡ ὁδός πρός κατάκτησιν τῆς ἐξουσίας ὑπό τῶν δημαγωγῶν. Εἶναι φανερόν ὅτι οἱ διακηρύττοντες τήν «Ἰατρικήν Ἀναγέννησιν» δέν πρόκειται ν᾽ἀλλάξουν τόν ῥοῦν τῆς Ἱστορίας, ἀλλά διερωτῶμαι βάσει ποίων ἀρχῶν προτίθενται νά διοικήσουν τόν Σύλλογον καί νά συμβάλλουν εἰς τήν ἀναγέννησίν του.
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
 
Υ.Γ. Προκαλεῖ ἐντύπωσιν το γεγονός ὅτι εἰς την χαρακτηρισθεῖσαν ὡς «ἀπόστημα» ἀπερχομένην Διοίκησιν τοῦ Ἰατρικοῦ Συλλόγου Μαγνησίας συμμετέσχον δύο μέλη, μεταγραφέντα σήμερον εἰς τον συνδυασμόν τῆς «Ἰατρικῆς Ἀναγεννήσεως». Φαίνεται ὅτι ἡ θεραπεία τοῦ «ἀποστήματος» μετά τήν διάνοιξίν του καί τήν ἐλευθέρωσίν των, δέν ἦτο ἐπιτυχής.

Μήνυμα του Προέδρου.

Τελευταίο μήνυμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

11/11/2022. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Στις 10/11/2022 συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του ΙΣΜ.
 
Πρόεδρος: Χρήστος Βενέτης
Αντιπρόεδρος : Αγγελική Γιοβάννη
Γενικός Γραμματέας : Ευάγγελος Βούλγαρης
Ταμίας: Φιλίτσα Γρηγορίου
Μέλη : Παύλος Μαλινδρέτος, Ευάγγελος Παππάς, Ευθύμιος Τσάμης, Σάββας Σάρκος, Χαράλαμπος Μάνδρος, Αντώνης Καρζής, Λιάνα Κεράνη.
 
Χαιρετίζουμε όλα τα μέλη μας, ευχαριστούμε το προηγούμενο ΔΣ και κοιτώντας στο μέλλον υποσχόμαστε να εργαστούμε για το καλό και την πρόοδο του Συλλόγου.
 
Θα είμαστε το στήριγμα σας σε κάθε προσπάθεια επαγγελματική, εκπαιδευτική, εξελικτική.
 
Θα είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, πρωτοπόροι και εξωστρεφείς με δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας σε θέματα υγείας.
 
Με τιμή
Ο πρόεδρος
Χρήστος Βενέτης

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στατιστικά στοιχεία. Ο Σύλλογος με μια ματιά.
Εγγεγραμένοι
Άνδρες ιατροί
Γυναίκες ιατροί
Ενεργοί Ιατροί

Σε όλες τις συσκευές

Responcive Design:
Το νέο WEBsite είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Μπορείτε να είστε on line με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας  από οπουδήποτε, μέσω του notebook, του tablet ή του SmartPhone σας.

Όλοι οι Ιατροί της Μαγνησίας

Αναζήτηση με ονοματεπώνυμο και ειδικότητα:
Βρείτε τους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις των ιατρείων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, εύκολα και γρήγορα πάνω σε ηλεκτρονικούς χάρτες.

Πληροφόρηση

Όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, έχουν οργανωθεί σε τομείς:
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις του Ι.Σ.ΜΑνακοινώσεις Π.Ι.Σ. και άλλων Συλλόγων, Συνέδρια και ιατρικά γεγονότα και θέσεις εργασίας.

Νέος Χείρων

Η ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου:
Ο Νέος Χείρων είναι ο τόπος που θα συναντώνται τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και όχι μόνο.
Θα φιλοξενεί ιατρικά άρθρα, ανταλλαγές απόψεων και άρθρα μελών.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Χρειάζεται  η κινητοποίηση και βοήθεια όλων. Παρακολουθήστε τα νέα, τις δράσεις και τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

e-Πιστοποιητικά

Νέα υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προς τα μέλη ιατρούς. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των αιτήσεών σας και να παραλάβετε τα πιστοποιητικά / έγγραφα που έχετε αιτηθεί.

Start

e-Αιτήσεις

Μπορείτε να αιτηθείτε την ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των εγγράφων / πιστοποιητικών που εκδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Καταχωρήστε την αίτησή σας, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και θα ικανοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Start

e-Πληρωμές

Οι πληρωμές των συνδρομών σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα, μέσω του ασφαλούς server πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.

Start
Είστε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας;
Επωφεληθείτε από τις νέες υπηρεσίες μας